A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

 У суботу Чорнобаївщина гостинно зустрічала дорогих гостей

Дата: 27.11.2021 23:39
Кількість переглядів: 215

   У суботу Чорнобаївщина гостинно зустрічала дорогих гостей. Науковці та спортивні функціонери з Іспанії, Греції, Хорватії, Молдови, Узбекистану та України, всі вони є учасниками  Третього сателітного симпозіуму наукової комісії Об’єднаного Світу Боротьби «Виклики та перспективи в боротьбі»,  завітали в Красенівку на Батьківщину нашого славетного земляка Івана Максимовича Піддубного. 

Фото без опису

 

   За давньою українською традицією дорогих гостей зустрічали хлібом - сіллю. Присутні  вшанувати пам'ять видатного богатиря, відомого на увесь світ, поклали квіти до памятника І.М.Піддубному та відвідали музей.

Фото без описуФото без опису

  З великою цыкавыстю зарубіжні гості слухали розповідь про славетного борця, цікавилися його життям.  Особлива увага відвідувачів музею була прикута до матеріалів, де розповідається про славний спортивний шлях "чемпіона-чемпіонів". 

   Крім музею, гості побували біля  криниці, яка знаходиться на тому місці, де стояла батьківська хата Івана Максимовича та поклали квіти до памятника І.М.Піддубному, який знаходиться на території місцевої школи.

Фото без опису

   Потім на гостей чекав тематичний круглий стіл, який проходив у приміщенні Чорнобаївської селищної ради. Черкащина багата спортивними здобутками та видатними людьми, котрі внесли вагомий внесок до спортивної арени. Перед присутніми виступив відомий спортсмен Черкащини, гордість Чорнобаю - Олімпійський чемпіон з веслування на каное Андрій Іванович Хіміч. Ця видатна людина - приклад для наслідування, адже має у власному багажі спортивних здобутків безліч нагород та звань. Андрій Хіміч - триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР, заслужений майстер спорту, заслужений тренер УРСР. Його ім’я увійшло в усі спортивні енциклопедії світу.

   Селищний голова Сергій Любивий   розповів присутнім, про Всеукраїнське свято богатирської сили на призи памяті І.М.Піддубного, яке у нас проводиться майже щороку. Показали фільм про свято, яке проводилося в цьому році. Адже  свято ювілейне, бо святкували 150-річчя з дня народження видатного спортсмена всіх часів і народів, всесвітньо відомого атлета і непереможного борця, якого на Чорнобаївщині пам’ятають.

Фото без опису

   Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», голова федерації з греко-римської боротьби Черкаської області Петро Душейко  сказав, що для всіх нас Іван Піддубний є зразком високого патріотизму, незламної мужності, спортивного героїзму і здорового способу життя. Молоді спортсмени повинні брати приклад із Івана Максимовича, виховувати в собі силу духу, прагнення до перемоги і любов до рідної землі.

   По завершенню заходу кожному учаснику була вручена ювілейна монета та сувенірна продукція.

Фото без описуФото без опису

   Зарубіжні гості були вражені тим, що на Чорнобаївщині велика увага приділяється спорту, що памятають  і шанують пам'ять про  своїх славетних земляків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь