A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Щодо належного утримання безхозних домоволодінь

Дата: 03.12.2021 09:38
Кількість переглядів: 222

   Мешканці приватного сектору зобов’язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані, систематично і своєчасно  скошувати  траву, бур’яни  на прилеглій та закріпленій території, а також на території прилеглій до їх ділянок.

Наявність біля двору будматеріалів, піску, гравію чи дров вважається порушенням правил благоустрою.

   Проблема закинутих, захаращених дворищ типова для всіх сіл нашої Чорнобаївської громади. На території селища Чорнобай комісією з благоустрою відділу житлово-комунального господарства Чорнобаївської селищної ради на даний час зафіксовано  25 занедбаних домоволодінь, власники яких знаходяться за межами Чорнобаївщини  або, з невідомих причин, не бажають утримувати дворища в належному стані.

   Так, 2 грудня, комісія селищної ради обстежила три таких  домоволодіння по вулиці Черкаській.  Зустрілася із їх власниками та провела бесіду про належне утримання даних домоволодінь.

Фото без опису

   Крім того, виявлено факт самозахвату земельної ділянки комунальної власності, на якій зберігаються залізобетонні конструкції. Надано термін на прибирання залізобетону протягом двох тижнів.

Фото без опису

   В разі невиконання  попереджень, на власників  безхозних домоволодінь будуть складені адміністративні протоколи та накладені штрафи.  

Фото без опису

   Селищна  рада не ставить за мету отримати побільше коштів від сплати штрафів громадянами, а сподівається на розуміння жителів. До того ж, сплата штрафу не звільнить власника домоволодіння  від виконання робіт з ліквідації  проявів та наслідків порушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь