A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

ЧОРНОБАЇВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ЛІКВІДАТОРІВ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 14.12.2021 17:18
Кількість переглядів: 245

   14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Фото без опису

   Чорнобаївська селищна рада не залишилась в стороні.

   Тож, 14 грудня 2021 року відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС, в якому взяли участь керівництво Чорнобаївської селищної ради, заступник голови Золотоніської районної ради, духовенство,   працівники селищної ради та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   Під час зібрання до присутніх звернувся селищний голова Сергій Любивий, який подякував усім тим хто без вагань жертвував власним життям та здоров’ям в тій страшній боротьбі з атомом. Побажав миру та здоров’я ліквідаторам та їх родинам, а також закликав пам’ятати про ту трагедію та людей, які собою закрили людство від пекельного радіаційного туману.

Фото без опису

   Благочинний Валерій Русняк провів панахиду за загиблими.

Фото без опису

  Пам'ять про людей, які пішли з життя через наслідки цієї катастрофи, вшанували хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів.

Фото без опису

   По закінченню мітингу в приміщенні селищної ради відбулася робоча зустріч селищного голови з ліквідаторами, які 35 років тому рятували наше життя від радіаційної небезпеки.

    Перед присутніми виступив  селищний  голова Сергій Любивий. Сергій Васильович ще раз подякував ліквідаторам,  розповів про пророблену роботу в громаді  за рік та плани на найближчий час.

  Також до слова було запрошено голову Чорнобаївської  районної організації Всеукраїнської  громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Миколу Ландяка, який у своєму виступі наголосив, що  Чорнобиль став одним з найбільших випробувань у нашій історії. З кожним роком все більше усвідомлюється ціна подвигу ліквідаторів, серед яких було і чимало наших земляків. Вони врятували весь світ від смертельної небезпеки. Чорнобильська трагедія для сучасного покоління не просто біль, це і пересторога, і урок, і символ безпрецедентного героїзму.

   Грамотою Черкаської обласної ради було нагороджено Неймета Андрія Андрійовича, а грамотою Черкаської обласної держадміністрації Івіна Сергія Миколайовича.

   За мужність, самовідданість, виявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС грамотою  Чорнобаївської селищної ради відзначено Сизоненка Валерія Олександровича, Сутулу Володимира Миколайовича, Салоуха Андрія Андрійовича, Заспу Юрія Миколайовича, Муренка Івана Михайловича.

   Медаль «За громадянський подвиг» отримала дружина, нині покійного ліквідатора Сапсай Валентина Олексійовича, Валентина Василівна.

Фото без опису

   Медаллю «За громадянський подвиг» нагороджені Герасьов Анатолій Петрович та  Соломка Володимир Демянович.

  Орден «Герой Чорнобиля»  отримав Сокотун Микола Іванович.

Фото без опису

  Почесною грамотою Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» нагороджений Передерій Андрій Миколайович, Черкаської обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»  - Жицький Микола Григорович.

   По завершенню урочистої частини присутні отримали відповіді від начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я    селищної ради Юлії Хоменко та начальника відділу обслуговування громадян №10 «Сервісний центр Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області» Наталії Грицай  стосовно соціального забезпечення учасників ліквідації.                 

Фото без опису                    

   Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

   Низько вклоняємося тим, хто віддав своє життя, виконавши найвищий обов`язок перед своїм народом та рідною землею. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь