Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Приїзд олімпійського чемпіона Жана Беленюка на Чорнобаївщину

Дата: 19.12.2021 14:44
Кількість переглядів: 241

   Чорнобаївщина вчергове продемонструвала гостинність, зустрічаючи олімпійського чемпіона ігор у  Токіо 2020 року,  срібного призера  Олімпійських ігор 2016 року, дворазового чемпіона світу, триразового чемпіона Європи, чемпіона Європейських ігор  2019 року в Мінську, заслуженого  майстра спорту України Жана Беленюка. 

   Жан Беленюк став єдиними українським спортсменом, який на Олімпіаді-2020 у Токіо здобув для України золоту медаль. Саме у греко-римській боротьбі завдяки Жану ми стали першими.

   10 грудня  спортсмен завітав на нашу Чорнобаївську землю.

   Свій візит спортсмен розпочав з  поїздки до Красенівки, де народився Іван Максимович Піддубний, поклав квіти до підніжжя пам’ятника Івана Піддубного та відвідав музей.

Фото без описуФото без опису

   Після цього олімпійський чемпіон провів для учнів Чорнобаївської дитячо - юнацької спортивної школи невеличкий майстер-клас.

Фото без опису

   Під час тренування юні спортсмени під керівництвом Жана Беленюка провели розминку,  виконували вправи, спрямовані на розвиток загальної фізичної підготовки, координацію рухів, техніку боротьби.

Фото без опису

   Приїзд олімпійського чемпіона – це велика мотивація для маленьких спортсменів.  Юні спортсмени не приховували емоцій від можливості наживо поспілкуватися з видатним борцем, виступами якого на професійному ринзі сьогодні пишається Україна. На численні запитання дітей Жан Беленюк надав вичерпні відповіді, здобривши їх розсипом цінних порад.

Фото без опису
 

   Цим хлопчакам пощастило, адже  однією з їхніх мрій було познайомитися особисто з олімпійським чемпіоном, а не  бачити його  лише по телебаченню.

   Діти, по закінченню зустрічі, довго спілкувалися зі спортсменом, фотографувалися та брали автографи. 

Фото без опису

   Також хвилюючою була мить зустрічі двох олімпійських чемпіонів, одним з яких є наш земляк олімпійський чемпіон з веслування на каное (Токіо, 1964 рік), триразовий чемпіон Європи, семиразовий чемпіон СРСР, п’ятнадцятиразовий чемпіон УРСР, заслужений майстер спорту, заслужений тренер УРСР Андрій Іванович Хіміч.

Фото без опису

   По завершенню зустрічі  Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств», Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Верховної Ради України ІІ скликання, президент обласної федерації греко-римської боротьби Петро Григорович Душейко  подарував Жану Беленюку подарункове видання «Кобзаря» Т.Г.Шевченка.

Фото без опису

   Віримо, що зустріч та спілкування з олімпійським чемпіоном надихне юних спортсменів на перемоги і наша Чорнобаївська земля неодмінно зростить ще одного олімпійського чемпіона!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь