Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вечорниці в Малобурімському сільському будинку культури 

Дата: 28.01.2022 11:19
Кількість переглядів: 314

     Завершенням Різдвяного циклу свят в Малобурімському сільському будинку культури стали вечорниці для учасників художньої самодіяльності села.

Фото без опису

         Дух родинного затишку створила сама зала, де відбувалося дійство, оформлена у вигляді світлиці в українському стилі, з необхідними атрибутами, вишитими рушниками, смачними стравами, домашнім начинням та іншим, що ніби переносить у минулі часи. Таким чином віддаючи шану історичному минулому та беручи звідти все найкраще у наше сьогодення, організатори заходу мали на меті відродити, що є в народі – пісню, мову, історію і  звичаї.  Не обійшлося і на цих вечорницях без лайливих баби Параски та баби Палажки, роль яких на сучасний лад зіграли Любов Кононенко та Тетяна Лук’яненко. Саме вони після чергової «перепалки» і стали господинями вечорниць, привітно зустрічаючи гостей.

Фото без опису

      Всі хто був присутній поринули у захоплюючу атмосферу, у наші традиції, з конкурсами, жартами, загадками та  гуморесками. А ще всі разом співали українських народних пісень і навіть пробували відтворили танці, які колись танцювала молодь на вечорницях. У підсумку всі учасники дійства щиро пригощалися смачними стравами, пиріжками.  Це стане уже традицією в старостаті, адже таке дійство об’єднує  усіх  у єдину родину.

         Щирі слова вдячності  жителі громади висловлюють всім учасникам художньої самодіяльності, а також керівнику СТОВ «Маяк» Сергію Лихошерсту, який завжди йде назустріч, допомагає та підтримує.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь