A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Спільно шукали шляхи вирішення нагальних питань функціонування комунальних закладів охорони здоров’я.

Дата: 02.02.2022 11:47
Кількість переглядів: 328

1 лютого 2022 року Чорнобаївським селищним головою   Сергієм Любивим за участі першого заступника селищного голови Олега Мурав’ї, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Семенова, Іркліївського сільського голови Анатолія Писаренка, заступника Іркліївського сільського голови з гуманітарних питань Світлани Кучман, начальників відділів Чорнобаївської селищної ради проведено нараду з директором комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської селищної ради» Тетяною Козловою і головним лікарем комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради Іваном Чижиком,економістами та бухгалтерами даних структур   з нагальних питань функціонування комунальних закладів охорони здоров’я.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 2 від 12 січня 2022 року «Деякі питання оплати праці  медичних працівників закладів охорони здоров’я» з 1 січня 2022 року базова заробітна плата для медсестри складає 13,5 тис. грн., а для лікаря – 20 тис. грн.

 

Відповідно до п. 11 пп.4 наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 178/24 від 06.02.2018 року «Про затвердження Порядку формування спроможних мереж первинної медичної допомоги» Національна служба здоров’я України не виділяє кошти на утримання фельдшерсько-акушерських пунктів в населених пунктах, де чисельність населення складає менше 750 осіб.

 

Голови територіальних громад спільно з керівниками комунальних закладів охорони здоров’я обговорили шляхи створення в населених пунктах, де менше 750 жителів медичних пунктів тимчасового базування за рахунок бюджетів Чорнобаївської та Іркліївської територіальних громад.

 

Також розглядалися можливості співфінансування з бюджетів територіальних громад певних посад працівників Чорнобаївської багатопрофільної лікарні, з метою забезпечення належного рівня надання медичних послуг жителям громад та підтримки комунального закладу охорони здоров’я в зв’язку зі змінами нормативів фінансування з Національної служби здоров’я України.

 

До відома: рішенням Чорнобаївської селищної ради № 11 – 16/VIII від 27.08.2021 року на території Чорнобаївської селищної територіальної громади вже створені медичні пункти тимчасового базування в таких населених пунктах: Нове Життя, Новоселиця, Григорівка, Мохнач, Мар’янівка та Савківка. Дані медичні пункти тимчасового базування фінансуються з бюджету Чорнобаївської селищної територіальної громади з серпня 2021 року.

 

В 2021 році з бюджету Чорнобаївської територіальної громади на утримання комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради було надано 2 млн. 766,9 тис. грн. На 2022 рік вже виділено 3 млн.431,1 тис. грн.

 

В 2021 році з бюджету Чорнобаївської територіальної громади на утримання  комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської селищної ради»  було надано 7 млн. 938 тис. грн., на придбання квартир для лікарів 630 тис. грн., для капітального ремонту і придбання медичного обладнання 248 тис. грн. На 2022 рік вже виділено 4 млн.100 тис. грн..

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь