A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Про роботу комунальної установи «Центру надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради» за 2021 рік

Дата: 08.02.2022 08:35
Кількість переглядів: 290

       У Чорнобаївській громаді для надання соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю та особам/сімям, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги працює комунальна установа «Центру надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради».

    Соціальні послуги надаються за індивідуальними потребами громадян та у відповідності до Державних стандартів у 5 відділеннях установи:  відділення  соціальної допомоги вдома, відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування, відділення  стаціонарного догляду для постійного або тимчасового   проживання смт.Чорнобай,  відділення  стаціонарного догляду для постійного або тимчасового   проживання с.Богодухівка, відділення соціальної роботи.

       За 2021 рік виявлено 475 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю та 93 сімї в кількості 352 осіб, у яких виховується 234 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують надання соціальних послуг. 

            Відділенням  соціальної допомоги вдома протягом 2021 року проводилася робота по виявленню та обслуговуванню громадян. Протягом року 264  особам похилого віку та особам з інвалідністю, які знаходяться в складних  життєвих обставинах та  потребують сторонньої допомоги надавалась соціальна послуга догляду вдомаВідповідно до укладених договорів та на підставі визначення індивідуальних потреб підопічних, з урахуванням їх фізичного, психічного стану, соціальними робітниками здійснюються такі заходи соціальної послуги: придбання і доставка продовольчих, промислових та господарських товарів, медикаментів, допомога у самообслуговуванні, допомога у приготуванні їжі, прибирання житла, надання допомоги в оплаті комунальних послуг, оформленні документів тощо. За звітний період 264 осіб отримали 24702  заходів соціальної послуги догляду вдома.

         Відділеннями  стаціонарного догляду для постійного або тимчасового   проживання смт.Чорнобай та с.Богодухівка обслуговано 39 осіб.  Станом на 01.01.2022 року на обслуговуванні знаходиться 24 особи. У відділеннях стаціонарного догляду особи перебувають на повному державному утриманні, одержують соціальну послугу стаціонарного догляду та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м'яким і твердим інвентарем і столовим посудом; раціональним чотириразовим харчуванням, у тому числі з урахуванням віку і стану здоров’я, у межах натуральних норм харчування, передбачених для мешканців інтернатних установ; цілодобовим медичним обслуговуванням; медикаментами відповідно до медичного висновку; комунально-побутовим обслуговуванням.

  Відділенням надання соціальних послуг в умовах денного перебування обслужено 187 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Відділення забезпечує виконання комплексу заходів по  організації денної зайнятості, дозвілля. Створено 2 клуби «Позитивний третій вік» і «Молодіжний центр для осіб з особливими потребами». Сформоване середовище спілкування, саморозвитку, самореалізації з метою їх соціалізації в інформативному середовищі. Всі заняття проводяться з використанням елементів арттерапії: розмаїття майстер-класів, подорожей, вибір курсів за інтересами, організація свят.  

           При відділенні функціонує транспортна послуга «Соціальне таксі», яке здійснює перевезення осіб похилого віку, дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату на спеціалізованому автомобілю, обладнаному підйомником. Послуги з перевезення надаються до медичних, лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів. За звітній період здійснено 196 перевезень 140 особам, які знаходяться на обслуговуванні.

            У відділенні соціальної роботи на обліку перебуває 93 сімя в кількості 352 особи, які опинилася у складних життєвих обставинах, у яких виховується 234 дітей. Відділенням соціальної роботи було здійсненно соціальний супровід 12 сімей. Здійснено 187 виїздів. Фахівці із соціальної роботи працюють з вразливими категоріями, такими як: одинокі матері, малозабезпечені сім’ї, багатодітні сім’ї, сім’ї, де є діти з інвалідністю, сім’ї учасників АТО, внутрішньопереміщені сім’ї та інші.

          На території Чорнобаївської громади проживає одна новостворена прийомна сім’я, в якій виховуються троє дітей, які мають статус дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

      Проводились благодійні акції «Великодній кошик», «Долонька доброти». До дня захисту дітей «Подаруй дитині свято». КУ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» провела майстер - клас для діток ляльки мотанки. Проведено семінар директором Черкаського обласного Центру соціальних служб «Сімейно орієнтована соціальна робота в громаді». Проведено тренінг «На шляху до взаєморозуміння», здійснено профілактичний рейд в житловому секторі Чорнобаївської громади. 

        Згідно рішення Чорнобаївської селищної ради від 28.01.2021 №4-8/VII з соціальні послуги надаються за рахунок бюджетних коштів незалежно від доходу отримувачів соціальних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь