Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Проведено обстеження житлово-побутових умов проживання дітей в сім’ях, що опинились в складних життєвих обставинах.

Дата: 09.02.2022 10:58
Кількість переглядів: 294

Сім’я є тим первинним осередком, який має особливе значення в житті кожної людини, забезпечує її захист і соціалізацію, формує моральні основи, емоційний світ дитини, громадянську свідомість та самосвідомість.

Особливості виховання дітей в сім'ї залежать від типу сім'ї та виконання нею її функцій. Кожен тип сім'ї   має свої особливості, потреби та проблеми. Та є  проблемні сім’ї, які опинилися в життєвій скруті і не в змозі її подолати власними зусиллями і можливостями.
І на допомогу таким сім`ям мають прийти фахівці з соціальної роботи. Бо дуже важливо вчасно та якісно діагностувати стан, у якому перебуває конкретна сім’я, її внутрішні та зовнішні резерви, простежити, порушення яких саме функцій призвело до складних життєвих обставин.

Фахівці із соціальної роботи відділення соціальної роботи комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради» постійно проводять соціальний моніторинг аби своєчасно виявити сім`ї в СЖО і надавати  допомогу.

Фото без опису

7 лютого 2022 року фахівцями центру та працівниками служби у справах дітей був здійснений виїзд. У ході якого проведено обстеження житлово-побутових умов проживання 4 сімей, в яких виховується 7 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах.  Увага зверталась на дотримання температурного режиму в будинках,  особливо, в яких проживають діти дошкільного віку; відсутність боргів за опалення, електропостачання; дотримання правил техніки безпеки при опаленні будинку з пічним опаленням, наявність запасу дров для опаленнянаявність зимового одягу та взуття у дітей. 

Фото без опису

При відвідуванні сімей з’ясовано, що основними проблемами батьків є: зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу батьків, невпорядкований спосіб життя, неналежне утримання дітей та догляд за ними.

Фото без опису

За результатами проведеної роботи складено акти обстежень умов проживання сімей, з батьками проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, шкідливості вживання алкогольних напоїв. Батьків попереджено про адміністративну відповідальність передбачену статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь