A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Спільно шукали шляхи вирішення проблемних питань завершення робіт по реконструкції очисних споруд.

Дата: 11.02.2022 10:00
Кількість переглядів: 268

   10 лютого 2022 року  в рамках робочого візиту до Чорнобаївської громади народний депутат Верховної  Ради України Олег Арсенюк з селищним головою Сергієм Любивим  за участі голови Золотоніської районної ради Бориса Євмини, першого заступника селищного голови Олега Мурав’ї, заступника селищного голови  Володимира Семенова провели нараду щодо реконструкції очисних споруд смт Чорнобай. Адже, ситуація, яка склалася, потребує особливої уваги.

Фото без опису

   Керівництво селищної  ради, депутати та   громадськість неодноразово піднімали питання щодо завершення реконструкції очисних споруд селища Чорнобаю.  Ще у 2020 році даний проєкт було включено до обласної програми «Охорона навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки» рішенням Черкаської обласної ради від 12.03.2020 № 36-48/VII в обсязі 18,189900 млн. грн. За рахунок місцевого (селищного) бюджету на виконання даного проєкту у 2020 році було виділено співфінансування згідно фінансових зобов’язань в сумі 1,807040 млн. грн., таким чином Чорнобаївська селищна рада всі свої фінансові зобов’язання виконала в повному обсязі. У 2021 році зазначений проєкт також було включено до обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2027 рішенням Черкаської обласної ради від 19.02.2021 №5-23/VIII, якою передбачено обсяг фінансування у розмірі 8, 2755 млн. грн. Генеральною підрядною організацією ПП «АМТ-ГРУПП», відповідно до Договору підряду №85 від 19 жовтня 2020 року було освоєно 9 938,716 тис. грн., що становить 55 відсотків готовності об’єкта.  В 2021 році з обласного бюджету було виділено ще 1 млн. 600 тис. грн., підрядна організація продовжує роботи з порушенням технологічних процесів. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Питання проведення аудиту виконаних робіт та придбання обладнання на освоєні кошти піднімалось неодноразово на нарадах за участі     представників Департаменту будівництва Черкаської ОДА, які здійснюють   контроль за освоєнням коштів. Відповідні звернення до всіх рівнів органів влади приймались на сесіях Чорнобаївської селищної ради та Золотоніської районної ради. До цього часу, інформації як від Департаменту будівництва Черкаської ОДА так і від технічного нагляду  про результати  проведеного аудиту використання коштів немає, а тому не визначено яке необхідно фінансування на завершення реконструкції очисних споруд.

    В зв’язку з даними обставинами Чорнобаївська  селищна рада спільно з Золоніською районною радою шукає різні шляхи вирішення вищезазначеної проблеми.  Зокрема, звернулися з проханням до  народного  депутата Верховної Ради України Олега Арсенюка  посприяти у вирішенні питання проведення аудиту використаних коштів та виділення фінансування для завершення робіт з реконструкції та введення очисних споруд в експлуатацію в 2022 році, адже це надзвичайно важливий об’єкт для громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь