Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Запобігаємо вчиненню дій терористичного характеру  

Дата: 11.02.2022 10:29
Кількість переглядів: 235

     За інформацією Служби безпеки України в Черкаській області у 2022 році почастішали  випадки повідомлень про псевдомінування шкіл, хвиля яких нещодавно прокотилася  Черкащиною.  

        Відділом освіти Чорнобаївської селищної ради  активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу у навчальних закладах, зокрема  серед батьківОсновною метою цих заходів є недопущення вчинення чи замовлення повідомлень терористичного характеру учнями закладів освіти громади,  протидія залученню дітей до фейкових повідомлень про надзвичайні ситуації на об?єктах та в установах і кримінальна відповідальність за цебезпечне користування глобальною мережею Інтернет.

Фото без опису

 Із 02 лютого 2022 року в кожному закладі загальної середньої освіти проводяться батьківські збори за участю представників відділу освіти та працівників  правоохоронних органів  Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

        Увага батьків звертається на те, що в переважній більшості повідомлення про «замінування» закладів освіти надходять від  учнів, на необхідності проведення батьками профілактичних бесід з дітьми, попереджується  про кримінальну та адміністративну відповідальність за здійснення чи замовлення повідомлень терористичного характеру. Також   батьки були учасниками майстер-класів  та освітніх коучингів «Дитина і соціальні мережі.

Фото без опису

        Що варто знати батькам, щоб захистити дитину?», переглянули відеоролики та презентації   «Формування безпечної поведінки дитини в соціальних мережах», «Як телефон змінює нас?», були залучені до навчань щодо способів захисту від НС та дій батьків у разі їх виникнення. В багатьох закладах освіти батьки отримали пам’ятки щодо безпеки дітей в Інтернеті.

         Відділ освіти, адміністрації та педагогічні  колективи закладів освіти щиро вдячні батькам за небайдужість до  піднятих питань.

   З керівниками шкіл проведено он-лайн нараду, на якій  перед ними поставлені такі завдання:

- провести з учасниками освітнього процесу позапланові  інструктажі, превентивні заходи щодо залучення дітей до фейкових повідомлень про надзвичайні ситуації, просвітницькі заходи щодо правил поводження в НС;

-  всебічно сприяти  правоохоронним органам та екстреним службам під час проведення заходів з евакуації та перевірки фактів «замінування» будівель;

- налагодити  взаємодію з правоохоронними органами щодо інформування та спільних профілактичних заходів, додержання правопорядку на територіях освітніх закладів

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь