Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні ветерани війни в Афганістані, учасники бойових дій на території інших держав !

Дата: 14.02.2022 15:45
Кількість переглядів: 194

   В ці дні минає тридцять три роки, як  закінчилась майже 10-літня війна, яку відтоді так і називають – “афганською війною”.  

    На даний час на території громади  проживає 89 учасників бойових дій на території інших держав, які гідно виконали свій обов’язок і  проявили особистий героїзм, толерантність і милосердя. Ви завжди для всіх нас були і є прикладом мужності і відваги, зразком людей, для яких обов’язок – це не просто слово, а норма поведінки, суть життя.

   В тій війні народилося бойове братерство, і це не просто гучні слова. Воїни-афганці   активно  підтримують свою державу і в умовах сьогодення.  Так,  в 2015 році  в складі будівельної бригади   6 ветеранів-афганців брали активну участь у будівництві фортифікаційних споруд у Донецькій області. Сини  наших земляків стали на захист України у зоні АТО, а нині -  операції об’єднаних сил. У 2015 році Донецький аеропорт захищав Сергій Назаров, син воїна-афганця Віктора Олексійовича Назарова з Чорнобаю, у  2016 році – Сергій Левандовський, син Олексія Вікторовича Левандовського з Мохнача.

   Афганська війна забрала життя багатьох синів УкраїниТроє воїнів з нашої  громади загинуло в Афганістані:  Олександр Татаровський з Богодухівки,   Володимир Мироненко з Лукашівки та Борис Гриценко з Малої Бурімки. Ми зазнали втрат і в інших воєнних конфліктах. Уродженець с. Малі Канівці прапорщик Григорій Іванович Скакун отримав смертельні поранення в Анголі і помер у березні 1979 року. За десять років до цього пішов з життя наш земляк-прикордонник уродженець села Хрестителеве – полковник Микола Павлович Подрига.     Сьогодні ми вшановуємо   і світлу пам'ять  учасників бойових дій, яких не стало вже після повернення додому.  

   З вдячністю звертаюсь до  Вас, шановні ветерани, шановні земляки!

   Ми засвідчуємо Вам свою глибоку шану та повагу вашій мужності.  Ви залишаєтесь зразком справжньої вірності обовязку, братерства та самовідданості для молодих поколінь. 

    Тож, в цей знаменний день бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.

 

 

Селищний голова                                               Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь