Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

РУБРИКА «НАШІ ГЕРОЇ»

Дата: 18.02.2022 10:28
Кількість переглядів: 232

Він був одним із перших…

 

Стоїть солдат на сході України,
Це чийсь синок, чи внук, а може брат
Та перш за все – це захисник країни
Хоч не хотів він зброю в руки брать…

 

   Літопис нашого народу нараховує чимало кривавих сторінок. І одна з них - війна на Сході.  Сотні справжніх патріотів віддали своє життя в боротьбі  із зовнішньою агресією та сепаратизмом. В Незалежній державі народилося і виросло нове покоління, яке має своє бачення та не боїться відстоювати свої переконання – жити у вільній Незалежній Державі. Черговий раз пересвідчуємось, що справжній патріотизм – це  не емоційний прояв справедливого гніву до загарбників та гарні промови про любов до України, а спокійна професійна праця кожного на своєму місці. Вона, і тільки вона, наблизить нашу перемогу над віроломним і жорстоким ворогом.   

   Підтвердженням цього є життєвий шлях нашого земляка – Зіненка Михайла Григоровича. Його доля – це доля багатьох молодих чоловіків, які захищали і захищають свою Вітчизну, нас з вами. Прості українські хлопці, які виросли в мирний час, були далекі від думок, що їм теж, як дідам і батькам, доведеться брати в руки зброю…

   У їхній свідомості є чітке визначення, країна – це перш за все люди, які залишились вдома і які її захищають. Мужність, героїзм та самопожертва багатьох воїнів-українців, які відстоювали і відстоюють незалежність своєї Батьківщини в  АТО та ООС, об залізну стійкість яких в безсилій люті розбиваються атаки терористів та найманців, що найкраще підтверджують ці слова. Але героїзм проявляється не тільки у відкритому бою з ворогом, це – крім усього, повсякденна, чесна і професійна робота в умовах постійної смертельної небезпеки.

   Наш земляк Зіненко Михайло  Григорович  був серед перших, хто встав на захист України від зовнішньої агресії.

   Михайло народився 31 травня 1975 року у селі Старий Іржавець, Оржицького району Полтавської області. Звичайна біографія, яка не віщувала якихось крутих зламів – до десятого класу навчався в середній школі. З 1993 по 1994 роки була служба в лавах Збройних Сил України. В 2002 році переїжджає жити до с.Веселий  Хутір, де працював в місцевому господарстві трактористом.

    4 вересня 2014 року Михайло Григорович Зіненко отримав повістку з військкомату і  з того часу в його житті розпочалися  військові будні.   Шлях військової частини Михайла Зіненка проліг на Схід України – в Донецьку та Луганську області, де в цей час точилися запеклі бої з сепаратистами та найманцями. Служба була відповідальною і складною у молодого сержанта, командира взводу, радіо телефоніста – планшетиста  у відділенні управління зенітної ракетної артилерійної батареї, зенітно – артилерійського дивізіону військової частини В1688.

   А вдруге доля привела нашого земляка на цю згорьовану запеклими боями землю вже на службі за контрактом. Зараз Михайло Григорович мирно працює у селі Веселий Хутір. Гордістю батька є його два сини Владислав та Олександр.  Владислав продовжує справу батька,   зараз успішно навчається у Київському ВІТІ з 2020 року і мріє в майбутньому стати військовим.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь