A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Почути кожного, хто потребує допомоги.

Дата: 12.04.2022 15:51
Кількість переглядів: 325

      12 квітня 2022 року селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ провів виїзні зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, які вимушено покинули своє житло через бойові дії  та прибули до населених пунктів Великобурімського та Малобурімського старостатів Чорнобаївської громади.  За участі старост  Великобурімського та Малобурімського старостинських округів, керівників навчальних закладів, керівників закладів культури даних населених пунктів.

    

У Великобурімський старостат прибуло внутрішньо переміщених осіб - 108, проживають в  окремих домоволодіннях -  8 сімей, інші з батьками, родичами, знайомими.

 Старостат забезпечував за потреби подушками, ковдрами, постільною білизною, продуктами харчуваня: картоплею, овочами, закрутками, крупами, олією. Одній сімї з малими дітьми заготовили дрова.

8 дітей шкільного віку охоплені навчанням. Прибули з різних територій України охоплених бойовими діями: Маріуполя, Харкова та області,Чернігова, Києва, Сумської області.

     У Малобурімський старостат прибуло внутрішньо переміщених осіб - 62.  Забезпечені житлом, частина проживає у родичів. Надана допомога продуктами харчування: картопля, крупи, закрутки, сало, олія та ін. Завезено додатково ліжка, столи, стільці, дитячі ліжка, матраци, подушки, ковдри, постільна білизна, коврові доріжки, холодильники, телевізори, праски.  Надається медична допомога.

Діти шкільного віку охоплені навчанням. Прибули з різних територій України охоплених бойовими діями:   Харкова та області, Чернігова,  Києва та  Київської області, Херсонської області, Сум, Донецької області.

       Під час зустрічі проінформували про зміни в законодавстві щодо надання різних видів допомог та можливості громади в підтримці: Юлія ХОМЕНКО – начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я,   Анна КУПЧИН – начальник відділу культури, молоді та спорту,  Оксана БРАГІНЕЦЬ – начальник управління документообігу, організаційної та інформаційної роботи апарату Чорнобаївської селищної ради.

      Більш детально було надано роз’яснення   щодо механізму  отримання допомоги  на відшкодування комунальних витрат власнику житла, який безкоштовно його надав для внутрішньо переміщених осіб;   щодо надання медичних послуг, послуг з працевлаштування, пасажирського перевезення, інтернет зв’язку, вивезення сміття, дозвілля дітей, щодо роботи аптечних пунктів.

         Окремо піднімалось питання  відміни зняття касового збору зі зняття готівки пенсіонерами з числа внутрішньо переміщених осіб в відділеннях банків, що надають послуги на території громади.

        Селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ надав відповіді на всі запитання, що стосувалися компетенції діяльності Чорнобаївської громади, наголосив на  обов’язковості  постановки на облік всіх осіб, які підлягають мобілізації під час воєнного стану  та запевнив, що на території громади всі соціальні послуги, які доступні жителям громади, буде забезпечено і внутрішньо переміщеним особам.

      Присутні   спільно обговорили проблемні питання, які виникають в процесі роботи та турбують внутрішньо переміщених осіб.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь