A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Підтримаємо та надамо допомогу

Дата: 13.04.2022 15:03
Кількість переглядів: 363

     13 квітня 2022 року селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ провів виїзні зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, які  прибули до населених пунктів  Лукашівського та  Веселохутірського старостатів Чорнобаївської громади. 

     За участі старост Лукашівського та  Веселохутірського   старостинських округів, керівників навчальних закладів, керівників закладів культури даних населених пунктів.

Фото без опису

 

      У Лукашівський  старостат прибуло  внутрішньо переміщених 94 особи.    Забезпечені житлом, проживають у родичів, друзів, знайомих – окремо і  в сім’ях, одна родина поселена в будинок ПСП «Нива». Прибули з різних територій України охоплених бойовими діями:     Києва та  Київської області – 49 осіб,  Харків і Харківська область – 11 осіб, Донеччина, Луганщина, Чернігівщина і інші регіони.

Фото без опису

    Надана допомога продуктами харчування: картопля, овочі, крупи, закрутки, олія та ін. Завезено додаткові ліжка,   матраци, подушки, ковдри, постільна білизна для родини, що проживає в будинку ПСП "Нива"  Надається медична допомога.

    Діти шкільного віку охоплені навчанням.

  Є ще 3 будинки на балансі ПСП "Нива"  для заселення бажаючих внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

    У Веселохутірський старостат прибуло внутрішньо переміщених 31 особа, частина проживають   в  пустуючих будинках населеного пункту,   інші у родичів, друзів, знайомих – окремо і  в сім’ях. Прибули з різних територій України охоплених бойовими діями:  Києва та  Київської області, м. Харків та Харківської області.

    Старостат забезпечував за потреби  одягом та постільною білизною, а також продуктами харчування: картоплею, овочами,  концервацією, крупами, чаєм. 

      4 дитини шкільного віку охоплені навчанням.

Фото без опису

       Під час зустрічі проінформували про зміни в законодавстві щодо надання різних видів допомог та можливості громади в підтримці: Юлія ХОМЕНКО – начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я,   Анна КУПЧИН – начальник відділу культури, молоді та спорту,  Оксана БРАГІНЕЦЬ – начальник управління документообігу, організаційної та інформаційної роботи апарату Чорнобаївської селищної ради.

Фото без опису

      Більш детально було надано роз’яснення   щодо механізму  отримання допомоги  на відшкодування комунальних витрат власнику житла, який безкоштовно його надав для внутрішньо переміщених осіб;   щодо надання медичних послуг,  пасажирського перевезення,   дозвілля дітей,  щодо роботи аптечних пунктів.

 

Фото без опису

 

        Селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ надав відповіді на всі запитання, що цікавили запрошених на зустріч, наголосив на обов’язковості  постановки на облік всіх осіб, які підлягають мобілізації під час воєнного стану та дотриманні вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години,  і запевнив, що на території громади всі соціальні послуги, які доступні жителям громади, будуть забезпечені і внутрішньо переміщеним особам.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь