A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Разом вирішимо всі питання.

Дата: 15.04.2022 14:55
Кількість переглядів: 468

 15 квітня селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ провів зустрічі з внутрішньо переміщеними особами, які прибули до сіл Великі Канівці та Малі Канівці Чорнобаївської громади.  За участі старост  Великоканівецького та Малоканівецького  старостинських округів, керівників навчальних закладів, керівників закладів культури даних населених пунктів.

Фото без опису

   Великоканівецький старостат.

Більша частина із 140  внутрішньо переміщених осіб, які прибули в село Великі Канівці   зупинилися жити в своїх близьких і далеких родичів, знайомих. Прибували з різних територій України охоплених бойовими діями:  Києва, Гостомеля, Бородянки та інших населених пунктів Київської області, Чернігіської області, Харкова та Харківської області, Маріуполя, Луганської області.

Фото без опису

  Відповідно до звернень у старостат надавалась допомога по пошуку житла   для проживання, зокрема,  сприяли поселенню сім’ї   з Бородянки  Київської області.   Двом сім’ям   завезено дрова для обігріву будинку.

Діти шкільного віку  за заявами батьків охоплені дистанційним навчанням.

  Загалом Великоканівчани з розумінням  прийняли внутрішньо переміщених осіб, та надають посильну допомогу всім хто за нею звертається. Старостат за потреби надавав  продукти харчуваня: картоплю, овочі,  концервацію, крупи,  олію. 

  Декілька сімей уже повернулися  до місць постійного проживання.

Фото без опису

Малоканівецький старостат.

Зареєструвалось на території с. Малі Канівці 52 внутрішньо переміщених  особи,  з них 14 дітей.    15 родин проживає у родичів, інші у знайомих.  Одна родина винаймає житло, для неї старостатом завезено дрова для обігріву будинку. Внутрішньо переміщені  особи прибули з різних  регіонів України : Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської областей,  найбільше з Київської області та Маріуполя.

Фото без опису

 Старостатом та небайдужими жителями села надавалась допомога продуктами харчування: картопля, крупи, консервація. За зверненнями надавались: одяг, засоби гігієни, постільна білизна, подушки,  матраци.   Родинам, які мають дітей до року надаються памперси, дитяче харчування, засоби гігієни.

Фахівці відділення соціальної роботи комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради»  надавали неодноразово допомогу 5 родинам  з с. Великі Канівці та 1 родині з с. Малі Канівці одягом, дитячим харчування, засобами гігієни.

Фото без опису

       Під час зустрічі проінформували про зміни в законодавстві щодо надання різних видів допомог та можливості громади в підтримці: Юлія ХОМЕНКО – начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я,   Анна КУПЧИН – начальник відділу культури, молоді та спорту,  Оксана БРАГІНЕЦЬ – начальник управління документообігу, організаційної та інформаційної роботи апарату Чорнобаївської селищної ради.

Фото без опису

      Більш детально було надано роз’яснення   щодо механізму  отримання допомоги  на відшкодування комунальних витрат власнику житла, який безкоштовно його надав для внутрішньо переміщених осіб;   щодо надання медичних послуг,  пасажирського перевезення,   дозвілля дітей,  щодо роботи аптечних пунктів.

Фото без опису

Селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ надав відповіді на всі запитання, що  цікавили запрошених на зустріч, наголосив на  обов’язковості  постановки на облік всіх осіб, які підлягають мобілізації та дотриманні вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години  і запевнив, що на території громади всі соціальні послуги, які доступні жителям громади, будуть забезпечені і внутрішньо переміщеним особам.

 

Присутні   спільно обговорили шляхи вирішення проблемних питань, які виникають в процесі роботи та турбують внутрішньо перемішених осіб.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь