A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі  громади! 

Дата: 07.05.2022 12:00
Кількість переглядів: 274

    Наближається відзначення спільно з країнами Європи  Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Друга світова війна розпочалася нападом Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. У цій війні, що тривала шість років, брала участь 61 країна з населенням близько 1,7 млрд осіб.   Воєнні дії велися на території 40 держав.

       Війна прийшла на частину території України, що входила тоді до складу Польщі, у перший свій день – 1 вересня 1939 року. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах цього глобального конфлікту. Україна з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн.

      В ці дні  ми вшановуємо наших ветеранів та пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.    Перемогти  нацизм вдалося завдяки відвазі і самовідданості наших дідів і прадідів спільно та в бойовому братерстві  багатьох держав і народів, які об’єднались заради  знищення агресора.  Пройшло трохи більше як пів століття і новий агресор - росія воєнними діями руйнує населені пункти, вбиває мирних жителів, захоплює території нашої неньки України.

     З 24 лютого в Україні іде  повномасштабна кровопролитна війна з російськими військами.  Росія, так як і гітлерівська Німеччина, віроломно напала на нашу незалежну державу.  Онуки і правнуки ветеранів Другої світової війни, гідні їх подвигів - нащадки взяли до рук зброю  та дають відсіч  російському агресору.   Ми  захищаємо свою  Україну від загарбників і нас  в цій нелегкій запеклій боротьбі підтримують  народи і країни Європи і світу. Ця підтримка робить нас непереможними.  Ми віримо в Збройні Сили України! Ми віримо в силу українського народу, міць духу кожного українського воїна-захисника! Вони стоять непохитно за незалежність і територіальну цілісність нашої держави,  обов’язково захистять і відвоюють кожен сантиметр української землі, а ми усім, що в наших силах їм допоможемо. Всіх разом нас не здолати!  Україна обов’язково переможе!

 

   Слава Україні!

    Героям Слава!

 

Чорнобаївський селищний голова                              Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь