Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі  громади! 

Дата: 07.05.2022 12:00
Кількість переглядів: 312

    Наближається відзначення спільно з країнами Європи  Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Друга світова війна розпочалася нападом Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. У цій війні, що тривала шість років, брала участь 61 країна з населенням близько 1,7 млрд осіб.   Воєнні дії велися на території 40 держав.

       Війна прийшла на частину території України, що входила тоді до складу Польщі, у перший свій день – 1 вересня 1939 року. До останнього дня війни, 2 вересня 1945 року, українці воювали на різних фронтах цього глобального конфлікту. Україна з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн.

      В ці дні  ми вшановуємо наших ветеранів та пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.    Перемогти  нацизм вдалося завдяки відвазі і самовідданості наших дідів і прадідів спільно та в бойовому братерстві  багатьох держав і народів, які об’єднались заради  знищення агресора.  Пройшло трохи більше як пів століття і новий агресор - росія воєнними діями руйнує населені пункти, вбиває мирних жителів, захоплює території нашої неньки України.

     З 24 лютого в Україні іде  повномасштабна кровопролитна війна з російськими військами.  Росія, так як і гітлерівська Німеччина, віроломно напала на нашу незалежну державу.  Онуки і правнуки ветеранів Другої світової війни, гідні їх подвигів - нащадки взяли до рук зброю  та дають відсіч  російському агресору.   Ми  захищаємо свою  Україну від загарбників і нас  в цій нелегкій запеклій боротьбі підтримують  народи і країни Європи і світу. Ця підтримка робить нас непереможними.  Ми віримо в Збройні Сили України! Ми віримо в силу українського народу, міць духу кожного українського воїна-захисника! Вони стоять непохитно за незалежність і територіальну цілісність нашої держави,  обов’язково захистять і відвоюють кожен сантиметр української землі, а ми усім, що в наших силах їм допоможемо. Всіх разом нас не здолати!  Україна обов’язково переможе!

 

   Слава Україні!

    Героям Слава!

 

Чорнобаївський селищний голова                              Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь