A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

У Чорнобаївській громаді вшанували пам’ять жертв Другої світової війни.

Дата: 08.05.2022 11:45
Кількість переглядів: 379

   8 травня селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ, Почесний голова Асоціації «Незалежне об'єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро ДУШЕЙКО, начальник першого відділу    Золотоніського районного ТЦК та СП     капітан       Володимир  МИРОНЕНКО, керівництво Чорнобаївської селищної ради,  керівники стуктурних підрозділів селищної ради, громадскість  зібралися біля Пагорба Слави, щоб  в День пам’яті та примирення вшанувати пам’ять жертв Другої світової війни.

   Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства.  Лише об’єднана боротьба десятків країн і народів  зупинила німецький    нацизм. Україна спільно з країнами Європи і світу в цей день вшановує пам'ять  понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людей усіх рас і націй. Тих, хто загинув на фронтах, в окопах, і тих, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

 

   Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам'ять  всіх земляків, що загинули в роки Другої  світової війни,  як військових так і мирних жителів - розстріляних, закатованих, вивезених, зниклих безвісти  і  поклали квіти до Обеліску Слави, до памятників «Борцям за волю України» та «Жертвам німецько-фашистської окупації».

   Українці у Другій світовій війні воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир.  

 

   Зараз українці, як і в роки Другої світової війни,  воюють з жорстоким і цинічним агресором. Як і гітлер, путін готовий встелити трупами Європу, аби переділити світ на свою користь. Те, що творять російські військові на українській землі, є геноцидом українського народу, свідомим знищенням наших громадян.

   Україна обовязково переможе, бо ми захищаємо рідну землю, свободу, незалежність та суверенітет нашої держави. Ми захищаємо від агресора Європу і нас підтримують народи і країни Європи, світу. Разом ми здолаємо російський нацизм.  

    Міць  Збройних Сил України, незламність духу та сили волі  наших воїнів-захисників, безмежна любов до своєї неньки України, кожного українця - є запорукою  неминучої   перемоги над ворогом.

   Пам’ятаємо… Шануємо…Перемагаємо!

   Вічна пам'ять загиблим!

   Слава Україні!

   Честь і слава  героям-захисникам!

 

   Покладання квітів до памятних знаків, стел, братських могил загиблим воїнам пройшли і в старостинських округах громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь