A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні  жителі Чорнобаївської громади!

Дата: 28.06.2022 08:12
Кількість переглядів: 225

28 червня ми відзначаємо велике державне свято – 26  річницю прийняття Конституції України. В 1996 році відбулась справді значима історична подія в нашій країні, вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон, який встановив основи організації державної влади, що здійснюється  на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу,  судову і гарантує місцеве самоврядування та проголосив юридичні гарантії прав та свобод людини і громадянина, право на свободу думки і слова, вільне вираження своїх поглядів і переконань.  Для нас є особливо важливим, що від Чорнобаївщини брав участь в розробці і прийнятті    даного закону почесний житель Чорнобаю Петро Григорович Душейко, народний депутат України другого скликання.

Стаття   третя утверджує : «Людина, її життя ї здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави». І ця норма є основоположною в діяльності всіх рівнів гілок влади та місцевого самоврядування в країні.

Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії. Усім своїм змістом  вона спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної держави.            

Україна  і її народ зробили свій  Європейський вибір. Наш вибір не міг бути інакшим, бо за плечима у нас, стоїть велика історія, яка розпочалась від князя Володимира, української козацької держави і ми зобов’язані відстояти і захистити обраний шлях.

Наші предки пройшли науку честі і гідності, рівності і демократії, передали нам тверде переконання, що кожен має свої права і волю.    Перша в Європі Конституція Пилипа Орлика - це безсмертна слава української думки і української свободи. Вся наша подальша історія засвідчила – в народній пам’яті прагнення свободи залишилось назавжди.

Починаючи з 2014 року події в країні  змінили нашу державу,  мільйони людей піднялись захищати свою гідність, права  і незалежність українців. Розпочата віроломна війна проти України  російською федерацією, згуртувала наш народ та викристалізувала українську націю. І    долі тих, хто пішов, тривожним дзвоном лунають в душах тих, хто залишився.

Сьогодні наші найкращі  захисники боронять суверенітет та єдність України від російського агресора. Ми низько вклоняємось перед їх стійкістю і мужністю.

Завжди,  найголовнішим і  найціннішим скарбом  Чорнобаївщини – були є і будуть щедра земля і працелюбні, талановиті та щирі люди. Саме завдяки їх сумлінній праці завжди славився наш край, трудова доблесть, якого сягає в глибину років.  І саме сьогодні, в  скрутний для України час, щоденний вклад кожного  важливий   для Збройних Сил України, щоб вистояли  наші мужні хлопці-оборонці, що захищають нашу українську землю.  Ви, шановні жителі громади, допомагаєте – своєю  працею, посильним матеріальним внеском,  розумінням та підтримкою. Дякую Вам за проявлену національну свідомість, за щире прагнення разом іти до перемоги.

  

 Я щиро вітаю всіх з Днем Конституції України.

        Зичу міцного здоров’я,  щастя, добра, благополуччя. Нехай усе хороше, зроблене з душею повертається до вас сторицею, а мир і взаєморозуміння  панують у ваших родинах.

         Миру в нашій Україні і такої необхідної нам перемоги!

 

         Слава Україні!

         Героям Слава!

 

 З повагою

 Чорнобаївський селищний голова                        Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь