Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні  жителі Чорнобаївської громади!

Дата: 28.06.2022 08:12
Кількість переглядів: 262

28 червня ми відзначаємо велике державне свято – 26  річницю прийняття Конституції України. В 1996 році відбулась справді значима історична подія в нашій країні, вперше за її історію був прийнятий принципово новий Основний закон, який встановив основи організації державної влади, що здійснюється  на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу,  судову і гарантує місцеве самоврядування та проголосив юридичні гарантії прав та свобод людини і громадянина, право на свободу думки і слова, вільне вираження своїх поглядів і переконань.  Для нас є особливо важливим, що від Чорнобаївщини брав участь в розробці і прийнятті    даного закону почесний житель Чорнобаю Петро Григорович Душейко, народний депутат України другого скликання.

Стаття   третя утверджує : «Людина, її життя ї здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави». І ця норма є основоположною в діяльності всіх рівнів гілок влади та місцевого самоврядування в країні.

Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії. Усім своїм змістом  вона спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної держави.            

Україна  і її народ зробили свій  Європейський вибір. Наш вибір не міг бути інакшим, бо за плечима у нас, стоїть велика історія, яка розпочалась від князя Володимира, української козацької держави і ми зобов’язані відстояти і захистити обраний шлях.

Наші предки пройшли науку честі і гідності, рівності і демократії, передали нам тверде переконання, що кожен має свої права і волю.    Перша в Європі Конституція Пилипа Орлика - це безсмертна слава української думки і української свободи. Вся наша подальша історія засвідчила – в народній пам’яті прагнення свободи залишилось назавжди.

Починаючи з 2014 року події в країні  змінили нашу державу,  мільйони людей піднялись захищати свою гідність, права  і незалежність українців. Розпочата віроломна війна проти України  російською федерацією, згуртувала наш народ та викристалізувала українську націю. І    долі тих, хто пішов, тривожним дзвоном лунають в душах тих, хто залишився.

Сьогодні наші найкращі  захисники боронять суверенітет та єдність України від російського агресора. Ми низько вклоняємось перед їх стійкістю і мужністю.

Завжди,  найголовнішим і  найціннішим скарбом  Чорнобаївщини – були є і будуть щедра земля і працелюбні, талановиті та щирі люди. Саме завдяки їх сумлінній праці завжди славився наш край, трудова доблесть, якого сягає в глибину років.  І саме сьогодні, в  скрутний для України час, щоденний вклад кожного  важливий   для Збройних Сил України, щоб вистояли  наші мужні хлопці-оборонці, що захищають нашу українську землю.  Ви, шановні жителі громади, допомагаєте – своєю  працею, посильним матеріальним внеском,  розумінням та підтримкою. Дякую Вам за проявлену національну свідомість, за щире прагнення разом іти до перемоги.

  

 Я щиро вітаю всіх з Днем Конституції України.

        Зичу міцного здоров’я,  щастя, добра, благополуччя. Нехай усе хороше, зроблене з душею повертається до вас сторицею, а мир і взаєморозуміння  панують у ваших родинах.

         Миру в нашій Україні і такої необхідної нам перемоги!

 

         Слава Україні!

         Героям Слава!

 

 З повагою

 Чорнобаївський селищний голова                        Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь