A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

ПРО ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ

Дата: 22.07.2022 09:49
Кількість переглядів: 875

   Кожна дитина хоче жити в сім’ї, відчувати любов, підтримку, тепло батьківських обіймів. Проте, далеко не всі діти будуть памятати щасливі моменти свого дитинства, не відчують, що таке материнська ласка. Зростаючи в сім’ях, де батьки не виконують своїх батьківських обов’язків, зловживають алкоголем або потрапили в складні життєві обставини. з яких невзмозі самостійно вибратися, діти не відчувають себе в безпеці, зростають скутими, пригніченими, агресивними, мають постійне відчуття страху.

   Саме патронатна сімя може хоч на деякий час дати шанс таким дітям відчути сімейний затишок, повірити в себе, зрозуміти, що вони комусь потрібні.

 

   Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

   Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю.

   Кандидатом у патронатні вихователі може бути особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, а також має:

   повнолітнього члена сім’ї чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі;

   належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання.

   Після  влаштування дитини в сімю, патронатний вихователь отримує соціальну допомогу  на утримання дитини та грошове забезпечення.

   Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення потреб дитини.

   Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

   Грошове забезпечення виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату над дитиною. Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

 

   Якщо ви бажаєте поділитися сімейним теплом з дітьми, які потребують уваги та підтримки, тимчасово прихистити дитину, яка залишилася без батьківського піклування або потрапила в складні життєві обставини, звертайтеся до служби у справах дітей Чорнобаївської селищної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь