A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вшанували пам'ять чемпіона-чемпіонів Івана Максимовича Піддубного

Дата: 08.08.2022 14:39
Кількість переглядів: 632

   8 серпня 1949 року перестало битися серце всесильного, нескореного, неперевершеного та легендарного  українського богатиря Івана Максимовича Піддубного.  Пройшло 73 роки з дня смерті  чемпіона чемпіонів, але  пам’ять про   непереможного борця живе на рідній землі.

   Іван Максимович Піддубний  гідно ніс спортивну славу, прославляючи Україну далеко за її межами,  саме тому і в наш час залишається прикладом високого патріотизму та спортивного героїзму.  Український спортсмен-борець, шестиразовий чемпіон світу з боротьби - він став символом блискучої майстерності і техніки, благородного духу і козацької звитяги. Його називали «чемпіоном  чемпіонів» - титулом, якого до нього ніхто не мав, і тому не дивно, що сучасні українські силачі й відомі борці інших країн щорічно виборюють право бути гідним його імені.

   Сьогодні 8 серпня вшанували пам’ять Івана Максимовича Піддубного  в с. Красенівка   Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств», Заслужений працівник сільського господарства України, депутат Верховної Ради України ІІ скликання, президент обласної федерації греко-римської боротьби, голова оргкомітету Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті ім. І.М.Піддубного Петро Душейко, голова Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова, голова Золотоніської районної ради  Борис Євмина,  делегація Іркліївської територіальної громади,   заступники Чорнобаївського селищного голови та керівники і працівники   структурних підрозділів  Чорнобаївської селищної ради, духовенство,  жителі Чорнобаївської громади.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 Фото без опису

 - Понад дві тисячі спортивних боїв провів Іван Піддубний. І виграв їх абсолютну більшість. Він був одним із тих, хто стояв біля витоків сучасних: вільної, греко-римської боротьби та гирьового спорту. Сорок років він провів на борцівському килимі і пішов з нього непереможним. Сила, чесність, безкомпромісність – це ті риси, які зробили його відомим на весь світ.  Але яким би складним не було його  життя    і в які країни не закидала його доля,  Іван Максимович до останнього подиху був незламним українцем та безмірно любив свою рідну Україну і гордився, що він українець.

   І саме сьогодні, в час військової агресії російської орди, нам треба не забувати як жили і як боролись наші славетні земляки. Нам є звідки черпати витримку, силу духу і незламну міць задля перемоги.   Хотілося б, щоб пам'ять  про  нашого славетного борця -  земляка   пройшла  крізь наші серця і душі.  Утвердила розуміння, що ми – українці,  маємо честь, гідність і непереможну жагу до волі і незалежності, з більше як тисячолітньою історією наших пращурів,  повинні об’єднати всі зусилля, незламно вистояти  і  обов’язково  перемогти!, - зазначив у своєму виступі Сергій Любивий.

   Присутні вшанували пам'ять видатного земляка покладанням квітів до пам’ятника  І.М.Піддубного.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  Після урочистого покладання квітів гості відвідали  музей  і садибу славетного земляка та   віддали данину пам’яті рідним Івана Максимовича Піддубного: братові Митрофану Максимовичу, який похований в селі Красенівка та сестрі Євдокії Максимівні, яка похована в місті Золотоноша.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь