A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні Чорнобаївці!

Дата: 24.09.2022 06:00
Кількість переглядів: 398

  Щиро і сердечно вітаю всіх вас  з Днем селища.

      Селище виникло в середині XVII століття як слобода,  заселена козаками Кропивенської сотні  Переяславського полку. Чорнобай – це столиця козацько-хліборобського краю, в якому нам з Вами пощастило жити. Це  наш спільний дім, неповторна перлина Черкаського краю, батьківщина актора і  режисера театру ім. М. Заньковецької, лауреата  Державної премії  України ім. Т.Г.Шевченка, народного артиста УРСР Бориса Романицького, тут минули дитячі і юнацькі роки українського поета, перекладача Миколи Терещенка. В с. Савківка народився Володимир Яценко, заслужений діяч мистецтв, живописець, мистецтвознавець, в творчому доробку якого близько 200 художніх полотен різнопланового сюжету,  в яких краса і велич рідного краю, його героїчна історія. Тут знаходив образи для написання свого роману  «Вир» український письменник Григорій Тютюнник.  В Чорнобаї народились: професор, доктор медичних наук, академік Гичка С.Г., професор Львівського національного лісотехнічного університету, академік, доктор наук Гузь М.М., професор, академік, доктор медичних наук Мельник В.П., доктор історичних наук, професор, провідний науковий працівник Інституту історії України НАН України Ричка В.М., кандидат історичних наук, член Спілки письменників України Олефіренко В.В. та багато  інших.

За вагомий особистий внесок в розбудову і розвиток   Чорнобаю сімнадцяти жителям присвоєно звання Почесних громадян: Пасічнику Івану Давидовичу, Пхіденку Семену Дмитровичу, Хімічу Андрію Івановичу, Лукиричу Володимиру Гавриловичу, Слиньку Олександру Григоровичу, Душейку Петру Григоровичу, Фесуну Анатолію Івановичу, Соколовій Раїсі Василівні, Камінському Борису Володимировичу, Мазуру Григорію Юрійовичу, Яценку Володимиру Федосійовичу, Славському Олександру Михайловичу, Ричці  Михайлу Федоровичу, Дошкарю Івану Івановичу, Злидарю Григорію Григоровичу, Тесленку Василю Григоровичу,  Шмигу Івану Миколайовичу. Наш Чорнобай   має славетну  історію та   традиції сформовані  протягом   століть.

      А історію і традиції творять люди, і головна заслуга у цьому Вас, шановні жителі селища, всіх, хто працює на агропідприємствах та підприємствах економіки,   в установах і організаціях, підприємці і фермери, ті, хто будує, ремонтує, прибирає, хто лікує, хто вчить та виховує наших дітей.

      Селище має свій неповторний колорит і з кожним роком стає ошатнішим: збільшується кількість упорядкованих садиб, красивішими стають його вулиці, прибудинкові території, території підприємств, організацій та установ.   Жителі селища - це потужна сила, яким до снаги вирішити всі питання, Вам притаманні працьовитість і сумління, відповідальність і добра воля.

        Низький уклін і велика шана  кожному, хто,   допомагаючи  Збройним Силам України всім  чим може, допомагаючи  внутрішньо переміщеним родинам, не стоїть осторонь людської біди.

    Дякую всім, хто не тільки на словах, а  конкретними справами, професіоналізмом і відповідальністю стверджує впевненість в нашій обов’язковій перемозі, в тому, що наш край буде сильним і процвітаючим, а громадяни - щасливими і забезпеченими.

    Висловлюю слова глибокої вдячності   Вам за небайдужість, за громадянську позицію,  за любов та вірність рідній Україні, за самовіддану працю задля процвітання нашого рідного краю.

      Вітаючи зі святом,   я бажаю Вам добра та щастя,  миру, благополуччя та достатку Вашим  сім’ям,  успіху в усіх Ваших починаннях.

      Нехай тепло і затишок родинної оселі надійно захищають вас від життєвих негараздів.

     Нехай здійснюються всі Ваші плани,  мрії та надії на краще майбутнє.

 

     Нехай Господь сьогодні і завжди береже кожного з нас і нашу Україну!

 

     Зі святом Вас, шановні земляки!

 

 

Чорнобаївський селищний голова                           Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь