A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вшанували пам'ять загиблих та поклали квіти з нагоди 79 - річниці звільнення Чорнобаївщини від нацистів

Дата: 23.09.2022 12:41
Кількість переглядів: 628

 Сьогодні, 23 вересня, з нагоди 79 - річниці звільнення Чорнобаївщини від гітлерівських нацистів,    селищний голова Сергій ЛЮБИВИЙ, Почесний голова Асоціації «Незалежне об'єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро ДУШЕЙКО,  військовослужбовці першого відділу    Золотоніського районного ТЦК та СП, керівники і працівники структурних підрозділів селищної ради, старости старостинських округів, громадськість  зібралися біля Пагорба Слави в смт Чорнобай, щоб    вшанувати пам’ять   всіх полеглих, вклонитись   усім українцям, які зробили свій внесок у  визволення рідного краю та перемогу в Другій світовій війні.

Фото без опису

   Подвиг визволителів нашого краю від ненависного ворога у Другій світовій війні – це приклад волевиявлення та героїзму, приклад спільної боротьби за перемогу.  

   Учасники заходу віддали шану героїзму, силі духу та мужності наших ветеранів, які у ті тяжкі роки звільнили від окупантів рідну землю, а згодом, у надзвичайно важких умовах, відбудували зруйновані міста та села, відродили економічний потенціал, плекали наше мирне майбутнє.   Ми пам'ятаємо про це, прагнемо перейнятися їх витримкою,  стійкістю, щоб вистояти сьогодні.

   Зараз, як і в роки Другої світової війни, наші Збройні Сили України воюють з жорстоким і цинічним агресором. Як і гітлерівські нацисти, путінські війська свідомо і ціленаправлено  знищують  українських громадян на українській землі. З  Чорнобаївської громади  вже стали до лав Збройних Сил України  500 наших земляків-захисників, ми віримо в них, вони   є гідними слави своїх дідів та прадідів, а тому ми твердо віримо у Збройні Сили України  і перемогу над віроломним ворогом. 

Фото без описуФото без опису

   Низько схиливши голови,  чорнобаївці вшанували   Героїв захисників, які віддали найцінніше – життя, під час бойових дій з російськими загарбниками за волю і незалежність України: солдата, старшого стрільця Миколу Андрійовича Шведа, старшого солдата, стрільця-снайпера Кравцова Олега Івановича, солдата, стрільця - зенітника  Граська Олександра Григоровича, солдата Темчишина Олександра Руслановича, солдата-навідника гранатометного взводу  Підплету Руслана Віталійовича, командира   розвідувального взводу, лейтенанта Ведмеденка Романа Олександровича, солдата розвідувального взводу механізованого  батальйону  Лопату Василя  Петровича, старшого стрільця  взводу охорони, старшого солдата Кузьменка Віктора Леонідовича, старшого сержанта Кожана Віктора Миколайовича та розвідника-снайпера, сержанта Кирпу Максима Анатолійовича, який загинув  21  вересня, отримавши несумісні з життям поранення  в районі н.п. Дробишеве Краматорського району.  

   Присутні хвилиною мовчання  вшанували пам'ять  всіх земляків, що загинули в роки Другої  світової війни,  як військових так і мирних жителів - розстріляних, закатованих, вивезених, зниклих безвісти,  і  поклали квіти до Обеліску Слави,  до пам’ятників «Борцям за волю України» та «Жертвам німецько-фашистської окупації».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

    Україна обов’язково переможе, бо ми захищаємо рідну землю, свободу, незалежність та суверенітет нашої держави. Ми захищаємо від агресора Європу і нас підтримують народи і країни Європи, світу. Разом ми здолаємо російський нацизм.  

   Пам’ятаємо… Шануємо…Перемагаємо!

   Вічна пам'ять загиблим!

   Слава Україні!

   Честь і слава  Героям-захисникам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь