Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відзначили ветеранів-волонтерів Університету третього віку.

Дата: 28.09.2022 11:06
Кількість переглядів: 420

   Напередодні Дня ветерана та Дня людей похилого віку Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий зустрівся з активом ветеранів-волонтерів громади.

Фото без описуФото без опису

    Університет третього віку  діє вже 10-тий  рік.   Це  - центр нових можливостей, це – багатофункціональна платформа для людей поважного віку: навчання, практичні навички, психологічна підтримка.

   Військова агресія російських військ  зумовила   обрання нових соціально важливих  ролей  в діяльності Університету третього віку:  разом створили майстерню і розпочали роботу.

   Спочатку виготовляли маскувальні сітки, збираючи в небайдужих непотрібну тканину чи одяг, щоб можна було порізати на смужки. Вже виготовлено  і передано нашим захисникам більше 160 великих розмірів сіток.  А це кілометри різаної тканини, мозолі на натруджених пальцях. У виготовленні сіток в перші місяці війни брала велика кількість людей, представники різних організацій Чорнобаю. З першого дня війни і до сьогодні щоденно працюють рукодільниці Тараненко Любов Вікторівна, Наталія Борисівна Крупенко, Ніна Тимофіївна Бабенко. Душа радіє, коли бачиш, що в майстерню  йдуть працювати сімейні пари: Костюков Анатолій Миколайович і Журавель Ніна Євдокимівна, Салоух Андрій Андрійович і Ліда Іванівна. А поряд завжди дві свахи: Колеснікова Ніна Тимофіївна  і Пильгук Тетяна Михайлівна.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Прийшла осінь і Університет третього віку  оголосив акцію «Вітаміни для  ЗСУ». Розпочали збір гіркого перцю, хрону, часнику, різноманітних сушених фруктів. Велику кількість сушених яблук, хрону,часнику передала Науменко Ольга Миколаївна.

  Займалися виготовленням пастили для наших військових, сформували 100 індивідуальних пакуночків. Майстром з виготовлення цих смаколиків є Любов Вікторівна Тараненко.

 

    Дощовий початок осені та зниження температур не може не хвилювати материнські серця. Тому  була реалізована жіноча ініціатива – коврики для воїна. І складається плетене полотно не лише з клубків нарізаних ниток, а й думок, роздумів, переживань, душевного тепла, любові кожної майстрині.

  Активна діяльність майстерні   стала можливою завдяки  багаторічній конструктивній роботі Університету третього віку КП «Центр надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради» та організатору культурно-дозвіллєвої роботи Орленко Любові Леонідівні

    Сергій Васильович  обговорив з  учасниками зустрічі потреби в підтримці   діяльності майстерні  та їх заплановані справи на майбутнє.

   «Дякую вам за ту невтому працю, яку ви докладаєте для нашої перемоги, –  звернувся до пенсіонерів -волонтерів селищний голова. –  Зараз в Україні іде війна з військами загарбника, тому потрібно всім об’єднуватися,    щоб наблизити нашу перемогу. І ваша  діяльність є  важливим для всіх прикладом небайдужості і відданості спільній справі».

Сергій Любивий відзначив подяками селищної ради за волонтерську діяльність, спрямовану на моральну та матеріальну підтримку бійців Збройних Сил України, активну життєву і громадську позицію та з нагоди  Міжнародного дня людей похилого віку і   Дня ветеранів жителів смт Чорнобай:

 

   Муньку Софію Марківну,

   Пильгук Тетяну Михайлівну,

   Колєснікову Ніну Тимофіївну,

   Костюкова Анатолія Миколайовича ,

   Журавель  Ніну Євдокимівну.

 

Грамоти  селищної ради вручили:

 

   Тараненко  Любові Вікторівні,

   Бабенко Ніні Тимофіївні,

   Крупенко Наталії Борисівні.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Переконаний: разом, із взаємною підтримкою ми здолаємо ворога, повернемо Схід України, Донбас, Крим, усе буде  Україна! – зазначив в кінці зустрічі селищний голова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь