A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні бібліотекарі!

Дата: 30.09.2022 06:00
Кількість переглядів: 325

     30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури.

     Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку ? пам’яток писемності, а її служителі ? вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

        На території громади працюють: Публічна бібліотека в смт  Чорнобай та 15  сільських філій, бібліотечне обслуговування здійснюють 23 наполегливих, відповідальних, освічених, самовідданих, уважних,чуйних та доброзичливих бібліотекарі,справжні фахівці в галузі інформації.

     З початком військової агресії російської федерації наші бібліотекарі переформатували свою діяльність і влилися до волонтерського руху. Ви всі  разом збираєте гуманітарну допомогу, плетете  маскувальні сітки, організовуєте пошук житла для переселенців, готуєте консервації та випічку,  огортаєте увагою  внутрішньо-переміщених осіб.  Варто  відзначити, що  бібліотечні заклади стали міцною опорою громади, простором для спільної дії   працівників закладів культури, освіти, жителів старостинських округів.

      В Ваше професійне свято хочеться відмітити бібліотекарів, які активно збирають гуманітарні вантажі  для підрозділів ЗСУ:   Мирослава  Міняйло (с. Богодухівка), Оксана Плахота (с. Мала Бурімка), Наталія Кріт (с. Новоселиця) та інші. Проводять цікаві заходи для дітей Оксана Красюк (с. Лукашівка) та Євгенія Русняк (с. Хрестителеве). Хрестителівська бібліотека цього літа  стала осередком згуртування дітей, молоді села та сімей переселенців: тут  реалізували творчі ініціативи – спільно рвали вишні та здавали для збору коштів воїнам ЗСУ, створювали  вуличні художні малюнки та інше. За активної  участі бібліотекаря Юлії Кудрі (с. Новоукраїнка)  – висаджено 500 дерев. Організували спільно з односельцями волонтерські пункти плетіння маскувальних сіток Віра Городнича (с. Тарасівка) та Любов Денисенко (с. Великі Канівці). Охоплюють опікою і увагою ветеранів бібліотекарі, а по сумісництву  голови ради ветеранів, Галина Головко (с. Велика Бурімка) та Ніна Савченко (с. Малі Канівці).  Свій творчий потенціал  у вишивці та цікавих майстер-класах  реалізує Раїса Гамала (с. Красенівка), бібліотечні заходи вона завжди поєднує із чудовими виробами народної творчості, історичною спадщиною  рідного села. Фахівці,  що працюють у селищі Чорнобай,   постійно   реалізують нові форми роботи з користувачами: пізнавальні національно-патріотичні та історичні онлайн-години для учнів навчальних закладів проводять Валентина Горбенко та Лариса Цилуйко, цікаві квести та креативні майстер-класи для дітей організовують Віта Бреус та  Лідія Рожко, створюють віртуальні виставки та відеопрезентації Лариса Дрижак та Надія Свиденко, вишукує цікаві матеріали із періодичних видань та знайомить із книжковими новинами по радіомовленню та в соцмережах Алла Кулик. Бібліотечні установи проводять благодійні акції «Смілива гривня» та «Ворожу літературу на макулатуру, а гроші-на ЗСУ».

     Публічна бібліотека в тісній співпраці  з радіомовленням презентує книжкові новини у рубриці «Книжковий базар», проводить тематичні та інформаційні години, готує рубрику «Видатні земляки».

     Окремо варто відзначити роботу директора  КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» Валентини Олійник, яка сприяє розвитку і реалізації нових ідей в здруженому і активному до змін та інновацій колективі.

     В цьому році, незважаючи на воєнні події,   вдалося реалізувати грантовий проект «Мистецький простір «Артсквер» за фінансуванням від  Британської ради і Євросоюзу та підтримки селищної ради, підприємців і небайдужих жителів селища.

     Щиро дякую вам, бібліотекарі, за ваш вклад  в підтримку наших захисників, за вашу благородну просвітницьку діяльність, за розвиток суспільної культури! Впевнений, що ваш високий професіоналізм і творче ставлення до справи й надалі будуть допомагати людям отримувати корисні знання.

     Бажаю вам міцного здоров’я, енергії, добробуту та злагоди у сім’ях, невпинного творчого пошуку і вдячних читачів!

       Разом до перемоги!

 

З повагою -

Чорнобаївський селищний голова                             Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь