A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Знову Чорнобаївська громада в жалобі - в десяте звучить дзвін пам’яті.

Дата: 30.09.2022 14:53
Кількість переглядів: 699

    І знову плаче небо… І знову Чорнобаївська громада в жалобі… Важка втрата… Біль та порожнеча… Виконуючи військовий обов’язок, пішов у вічність наш земляк, житель села Красенівка,  29-річний Герой, розвідник-снайпер взводу розвідки,   сержант КИРПА Максим Анатолійович.

    Безжальна війна забрала не лише його життя, а й його мрії, майбутнє…  Забрала в батьків – сина, коханого чоловіка у дружини, у сина – турботливого батька,  в громади – відважного захисника… Максим Анатолійович  загинув  за нашу Україну, за незалежність, за спокій сердець та за майбутнє кожного українця.

 

    Народився Максим 15 липня 1993 року в селі Красенівка, в багатодітній родині, де крім нього виховувались ще п’ятеро братів і сестер. Навчався в місцевій школі. Неодноразово захищав честь села та навчального закладу у шахових та інших спортивних турнірах. Тихий, добрий, спокійний, розважливий та ввічливий, дисциплінований, турботливий та трудолюбивий – ось основні риси характеру Максима. Саме таким його пам’ятають вчителі, однокласники і друзі. Після закінчення школи вступив до Черкаського державного технологічного університету, де здобув спеціальність інженера–програміста. Навчаючись в університеті, брав активну участь у шахових турнірах  та отримував нагороди за призові місця. В 2015 році  був призваний на строкову службу в Національну Гвардію. Після закінчення строкової служби підписав контракт за військово-обліковою спеціальністю молодший сержант взводу розвідки спецпризначення.

     Максим мріяв про мирне і спокійне життя, зустрів свою долю – Вікторію,  з якою одружився в квітні 2018 року. І вже незабаром у молодят народився чудовий хлопчик Святослав, якого молодий тато обожнював. Максим Анатолійович   не міг спокійно сидіти вдома через військові дії на Сході України і в 2019 році підписав новий контракт, служив молодшим інструктором взводу розвідки спецпризначення Національної Гвардії в м. Гостомель. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, як вірний син своєї держави, став на захист рідної країни.

   Внаслідок отримання поранень, несумісних з життям в районі н.п. Дробишеве Краматорського району Донецької області 21 вересня 2022 життєва стежина мужнього захисника обірвалась…

 

   30 вересня стоячи на колінах, низько схиливши голови в жалобі, та, встеляючи квітами шлях, жителі селища Чорнобай, сіл Богодухівка, Іванівка, Привітне, Красенівка зустрічали живим коридором траурний кортеж.

Фото без опису

 

   Провести в останню путь в  селі Красенівка воїна, який загинув у російсько-українській війні, прийшли  побратими з військової частини, Чорнобаївський  селищний голова  Сергій ЛЮБИВИЙ, староста  Красенівського старостинського округу   Олександр Вишня, заступник командира військової частини, в якій проходив службу Максим, підполковник Сергій МИКИТЮК, начальник першого відділу    Золотоніського районного ТЦК та СП     майор      Володимир  МИРОНЕНКО, заступники Чорнобаївського селищного голови та керівники і працівники всіх структурних підрозділів  Чорнобаївської селищної ради, духовенство,  жителі Чорнобаївської громади.

Фото без опису

     Важко сприймати смерть наших захисників. Ще важче знайти слова втіхи і підтримки для рідних, близьких та знайомих загиблого. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким.  Це невимовний біль та непоправна втрата, яку не пробачимо окупанту і ніколи не забудемо.

    Кожен  житель Чорнобаївської громади  з вдячністю схиляє голову перед відважністю, стійкістю та патріотизмом нашого Героя-земляка.  Світла пам'ять про Кирпу Максима Анатолійовича назавжди  залишиться в наших серцях.  

    Слава Україні!

    Героям Слава!

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь