A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

До Всеукраїнського дня бібліотек на Чорнобаївщині пройшли заходи та вшанували бібліотекарів

Дата: 03.10.2022 10:46
Кількість переглядів: 378

   Напередодні в Публічній бібліотеці відбувся День відкритих  дверей «Бібліотека для тебе». На бібліотечні посиденьки «Об’єднуємо друзів» запрошені внутрішньо переміщені особи, майстри художнього слова та члени клубу «Журавка», презентувалась  творчість Клари Бобрової з Краматорська та її учениці Кіри Пащенко в техніці  «пресована флористика».

Фото без описуФото без опису

   Бібліотекарі громади долучилися до флешмобу «Читаємо. Мріємо. Гуртуємося». В Публічній бібліотеці у авторському виконанні звучали поезії Лідії Науменко та Віри Тараненко, учасники зустрічі читали вірші Ліни Костенко та інші українські поетичні і прозові твори, які співзвучні внутрішньому стану українців сьогодні.  Сільські бібліотекарі долучилися до флешмобу відеопрезентаціями в соцмережах.

Фото без опису

   На «Мандрівку в чарівний світ казок» та знайомство з бібліотекою завітали найменші читачики, вихованці дошкільного закладу «Вишенька».

Фото без описуФото без описуФото без опису

   Бібліотекарі  підготували тематичні осінні фотозони і запрошують всіх бажаючих зробити незабутні світлини в осінньо-книжковому настрої та  зарядитись позитивом у мудрої сови у бібліотечному відділі для дітей.

   Публічна бібліотека оголосила акцію  «Ворожу літературу  - на макулатуру, а гроші на ЗСУ», запрошує всіх небайдужих звільнити свої домівки від непотрібних, неактуальних книг. Для всіх бажаючих бібліотека презентує  книжкову виставку  «Що почитати осіннім вечором» та персональну  виставку художніх робіт  чорнобаївця  Олега Дем’яненка.  

   Юні користувачі бібліотек Чорнобаївщини (в Публічній бібліотеці та Хрестителівській СБФ, в с. Мала Бурімка) малювали малюнки до обласного конкурсу «Війну, а не квіти, малюють діти». Вистака робіт презентується в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Т.Шевченка, всі роботи будуть оцифровані направлені до м. Сан-Хосе штату Каліфорнія (США) для представлення американському суспільству.

Фото без описуФото без описуФото без опису

   30 вересня бібліотекарі долучилися до онлайнового Бібліотечного марафону «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!», організованого Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого та ВГО Українська бібліотечна асоціація. Директор Валентина Олійник презентувала для учасників відкриття мистецького простору  «Артсквер».

    Сьогодні, 3 жовтня,  відбулась нарада бібліотечних працівників, на якій було підбито підсумки діяльності бібліотек в період війни, проаналізовано волонтерську роботу бібліотекарів в громадах, визначено основні завдання на перспективу.

Фото без опису

     Голова Чорнобаївської  селищної ради  Сергій Любивий подякував працівникам бібліотечних закладів громади за їх значний вклад в підтримку ЗСУ, внутрішньо переміщених осіб та  в спільну справу підтримки та впевненого руху до перемоги.

Фото без опису

        З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Сергій Васильович вручив грамоти селищної ради за активну  волонтерську діяльність, творчу майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек:

 

Валентині  Михайлівні Олійник, директору  КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради»;

Мирославі Миколаївні Міняйло, бібліотекарю Богодухівської сільської бібліотеки-філії;

Галині Захарівні Головко, бібліотекарю Великобурімської сільської бібліотеки-філії ;

Наталії Іванівні Кріт, бібліотекарю Новоселицької сільської бібліотеки-філії;

Юлії Миколаївні Кудрі, бібліотекарю Новоукраїнської сільської бібліотеки-філії ;

Євгенії Валентинівні Русняк, бібліотекарю Хрестителівської сільської бібліотеки-філії.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Вітаємо нагороджених і бажаємо ще багато спільних суспільно корисних справ.

   Разом до перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь