A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вшанувати пам’ять славетного земляка.

Дата: 08.10.2022 14:08
Кількість переглядів: 147

   Багато жителів Чорнобаївської громади своїми вагомими здобутками  стали відомими в Україні  та далеко за її межами. Та особливе місце серед них усіх посідає уродженець Красенівки - Іван Максимович Піддубний. Ім’я уславленого борця гриміло на спортивних аренах світу, йому аплодували глядачі Франції, Німеччини, Англії, Італії, та попри все він залишався патріотом своєї землі і став для усіх нас прикладом високого патріотизму та спортивного героїзму.

   Аби вшанувати пам’ять славетного земляка та засвідчити повагу Івану Піддубному з нагоди 151 річниці з дня його народження 8 жовтня в Красенівці біля пам’ятника зібралися жителі Красенівського старостинського округу, спортсмени,  керівники і працівники  структурних підрозділів  Чорнобаївської селищної ради, шкільна молодь, вчителі, працівники місцевого товариства.

Фото без опису

   В мітингу з вшанування пам’яті видатного борця взяли участь Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств», президент обласної федерації греко-римської боротьби  Петро   Душейко, голова Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова, голова Золотоніської районної ради Борис Євмина,  Іркліївський сільський голова Анатолій Писаренко, староста Красенівського старостинського округу   Олександр Вишня.

   – Сьогодні  весь світ відзначає 151-шу річницю від дня народження українського професійного борця, атлета і артиста цирку, шестиразового чемпіона світу, кавалера ордену Почесного Легіону і справжнього українця - Івана Максимовича Піддубного. Світова слава анітрохи не зіпсувала чемпіона чемпіонів. Він витримав труднощі Другої світової війни, злидні та голод, пройшов важкі випробування, здобув велику славу, пережив любов і зраду, але до останніх днів Іван Піддубний залишався богатирем з відкритою душею і м'яким серцем. Його хотіли звести підкупами та шантажем і навіть убити, але справедливо визнавали найсильнішим в історії спорту. Іван Максимович Піддубний залишив по собі легендарну славу атлета, сьогодні він продовжує жити в спортивних досягненнях своїх послідовників. Він вічний тому, що все своє життя присвятив возвеличенню сили, могутності, непідкупності і честі свого козацького роду, своєї Землі, своєї матері-України, яка і дала йому цю силу, міць і наснагу, -  зазначив у своєму виступі селищний голова Сергій Любивий.

Фото без опису   

   У своєму  зверненні до присутніх Петро Григорович закликав берегти пам’ять про славетного земляка, цікавитися його історією життя, спортивними перемогами, брати з нього приклад та передавати наступним поколінням. Гордитися тим, що вони є його земляками, і що саме тут, в козацькому селі Красенівка, народився, жив і ходив по цій землі славний богатир світу Іван Максимович Піддубний.

Фото без опису

     Учасники мітингу хвилиною мовчання   вшанували світлу пам'ять Івана Максимовича та   від вдячних земляків, в знак глибокої шани та поваги до легендарного борця     поклали квіти до підніжжя  його пам’ятника.  Гості громади відвідали музей.

Хай нагадають квіти ці чудесні,

Як здобував Піддубний перемоги.

Всі нагороди здобував він чесно

І гідне визнання прийшло до нього.

Тепер у бронзі богатир піднісся,

Передає нащадкам естафету,

А квіти, що лягають до підніжжя,

Найкращий вияв вдячності атлету.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь