A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні земляки!

Дата: 14.10.2022 05:00
Кількість переглядів: 100

       Сьогоднішній день об’єднує величні свята – день Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та  державне свято – День захисника України.  

          В цей день ми віддаємо данину пошани героїзму козаків, котрі боролися за вільне життя в незалежній державі, незабутнім сторінкам історії українського національно-визвольного руху.

      Символічно, що День козацтва і День захисника України відзначається разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі.

Українське козацтво завжди було і залишається символом мужності, незламності національного характеру, непохитності віри і духу. У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у нас   патріотизм, національну свідомість, почуття гідності та необхідної як повітря волі і незалежності.   

        Козаки сьогодення – це мужні оборонці та визволителі  нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова.

У двадцять першому столітті на долю  України, нас всіх і наших   захисників випало важке випробування,  вистояти у боротьбі проти російського агресора. Воїни Збройних Сил України щоденно  виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють в важких боях кожен метр території  нашої держави.

     Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність і це в повній мірі оцінити ми змогли лише після віроломного нападу путінських військ. Саме  дякуючи українським військовим, які протистоять опору загарбників, ми на  Чорнобаївщині  відчуваємо захист у своїх домівках, трудимося на своїй землі. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє.

     Схиляю голову перед подвигом  захисників, дякую  всім жителям громади за небайдужість, активну позицію та вклад у підтримку ЗСУ.

      У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під свій захист   усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

   Бажаю нашим героям міцного здоров'я, добра і щастя, сили і незламної віри у перемогу.

         І щоб у нашій Україні запанував довгоочікуваний мир!

        Слава Україні!

        Героям Слава!

 

 З повагою

Чорнобаївський селищний голова                                   Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь