A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Вітаю з Днем села жителів сіл Мохнач та Старий Мохнач!

Дата: 14.10.2022 05:05
Кількість переглядів: 136

      Це край з неповторними, мальовничими краєвидами, лісами і річкою Сулою. Активне заселення цих земель відбувалосяся в ХV – ХVІ ст. уходниками з право­го берега Дніпра, а в козацьку добу ще й з лівого берега Сули. Першопоселенцями тих часів були вільні люди – козаки, які боронили свій край від кримських татар. Говорять, що й могили «Три брати» на заході села, на пагорбах, насипані козаками на місцях поховання трьох відважних братів, що полягли в бою з татарами.  Традиції і культурна спадщина передавались від покоління до покоління і сьогодні села Мохнач  та Старий Мохнач мають свій колорит та славляться  співочими і  працьовитими людьми. Досліджувала історії рідного краю Чаун-Скороход Ольга Нилівна, яка, вже працюючи педагогом в м. Золотоноша,  видала книгу «На крилах мохнацьких оповідок».

      Саме тут проходити зйомки  фільму «Українська вендетта», автор і режи­сер якого, відомий український письменник Анатолій Андрійович Дімаров,   в 60-х роках XX століття постійно мешкав   у с. Мохнач.

     На жаль  останні десятиліття молодь, шукаючи можливостей для реалізації своїх цілей, виїзджала з сіл і поступово залишалось все менше жителів. Але кожен, хто тут народився і виріс, залишить  в своєму серці пам'ять про  рідний край на все життя. Сюди повертаються чи на відпочинок, чи у відпустку, чи до батьків. Села   манили  до себе  всіх любителів дивовижної природи і екологічного туризму. Але віроломний напад російських загарбників  змінив життя кожного українця.   Я дякую Вам за небайдужість і ваш вклад в спільну справу підтримки тих, хто нас захищає   від російської агресії на передових позиціях.

     Сьогодні ми  схиляємо голови в скорботі і вшановуємо пам'ять спочилого на цій землі старшого прапорщика Бакума Ігоря Володимировича, який загинув 30 серпня 2019 року  під час бойових дій з військами російських загарбників в Вовчанському районі Харківської області, захищаючи нашу українську землю від віроломного агресора.

        Дні сіл Мохнач  та Старий Мохнач традиційно відзначались 14 жовтня – в день Покрови Пресвятої Богородиці та  день Українського козацтва. Це світле свято завжди духовно об’єднувало наш народ,  живило його вірою у мир і добро на нашій землі. В цей святковий день від усієї душі зичу вам та вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою та рідної землі під ногами. Нехай серця наповнюються гордістю за своє рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього .

       Разом до перемоги! 

       Все буде Україна!

 

 

З повагою  -

селищний голова                                              Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь