Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі села Привітне!

Дата: 14.10.2022 05:06
Кількість переглядів: 164

     Біль втрат і складний період військової боротьби за волю і незалежність,  сьогодні зумовили зміну нашим  мирним планам, нашим мріям, нашим святам та нашому повсякденному життю. Але, не зважаючи на це, я хочу привітати Вас зі святом – Днем села!

 

    Село Привітне відносно молоде, маленька краплинка на мапі нашої держави, але є тим населеним пунктом, минуле якого   багате і цікаве, а традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.  Село виникло на землях удільних хуторів. Частина з них існувала здавна, а більшість сформована в часи столипінської реформи 1907 – 1910 років. Найстарішим з цих хуторів був хутір Слиньки, який  у ХІХ ст. був багатим козацьким поселенням. Саме сюди в 1898 році вийшла заміж за козака Андрія Семеновича Слинька рідна сестра Івана Максимовича Під­дубного Мотрона Максимівна.

За свою історію село зазнало  лихоліть Другої світової війни, і  післявоєнної відбудови, і розквіту, має свої традиції та надбання, видатних та працьовитих людей.

    В день села ми низько схиляємо голови і вшановуємо світлу пам'ять його жителя,  Героя,  розвідника розвідувального відділення розвідувального взводу механізованого батальйону, солдата  Лопати Василя Петровича, який загинув смертю хоробрих 15 серпня біля населеного пункту Красногорівка Донецької області  під час виконання   бойового завдання.    

    Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність  засновникам, керівництву та працівникам  місцевого господарства  СТОВ «Красенівське»  за підтримку жителів села та значний внесок в розвиток громади, а також всім мешканцям Привітного за людяність та патріотизм до свого рідного краю, за те, що кожен з Вас, без вагань, швидко перелаштував своє життя на підтримку  Збройних Сил України.  Ви,  як важливий складовий елемент в механізмі Чорнобаївської громади, всіма можливими способами допомагаєте наблизити довгоочікувану Перемогу: спільною працею, щирістю, підтримкою, взаєморозумінням і силою духу.

    Від щирого серця зичу вам та вашим родинам злагоди, миру та добробуту. Нехай живе ваше рідне село, народжуються і підростають діти, а  щастя, любов та достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, у кожній родині.

      Зі святом!

       Разом до Перемоги!

 

 

З повагою -

селищний голова                                                Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь