A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі села Мала Бурімка! Щиро вітаю вас із Днем села!

Дата: 14.10.2022 05:07
Кількість переглядів: 194

     Кожне село, як і людина, має свою біографію, свою  індивідуальність, роки  заснування, розбудови та важливі події. З історичних джерел відомо, що край обживався «уходни­ками» з правого берега Дніпра, а на початку і в середині ХVІІІ ст. заселявся поспо­литими козацької старшини Лубенського полку. Навколо села та в центрі, як свідки героїчної минувшини Посулянського краю, протягом віків височіли 7 курганів та дві курганні групи по 3 і 4 кургани скіфсько-сарматського періоду та козацької доби. Як окрема адміністративна одиниця село відоме з II половини XVIII століття. 321 рік – це мить в історичному масштабі, а для малобурімчан -  це не одне покоління людей, які тут народились, трудились на землі  дідів і прадідів, віддавали часточку своєї душі і серця заради  рідного села. Історію творять люди. Саме вони і є найбільшим багатством села – працьовиті, співучі, мужні й  витривалі.

  Тут народилось багато талановитих і видатних людей, зокрема, український  дипломат, правознавець, письменник,    кандидат юридичних    наук Олександр Овсюк, який  працю­вав в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини в Женеві та відомий агроном, ботанік, міколог, фітопатолог, ентомолог Григорій Бондар,     автор понад 200 наукових робіт, який працював та проводив свої наукові  дослідження в Бразилії.  

     Ми всі пам’ятаємо про вагомий внесок у роз­виток культури в селі  подружжя Коно­ненків. Створений ними хоровий колектив, виборював перші місця в районних звітах та виступав в Румунії і Болгарії. Катерину Павлівну називали «чорнобаївською Раїсою Кириченко». В селі діє неповторний творчий драматичний колектив, який радує жителів громади своїми виступами, а  у 2005 та у 2008 роках став лауреатом літературно-мистецької премії ім. М. Старицького.

     Гідні своїх батьків, завдяки наполегливості і педагогічній майстерності  вчителів наставників, значні  досягнення мають учні  Малобурімської ЗОШ І – ІІІ ступенів: ІІ місце в обласному етапі  ХХІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім» посіла команда «Сполох», керівник Сухенко Людмила Миколаївна, ІІ місце  в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» посів випускник школи Дудка Андрій (керівник Лук’яненко Валентина  Іванівна, вчитель біології), ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Ботаніка» посів випускник школи Дудка Андрій (керівник Лук’яненко Валентина  Іванівна, вчитель біології), ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Математика» посіла учениця 11 класу Захарченко Софія (керівник Нагорна Ольга Василівна, вчитель математики), ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в секції «Філософія» посіла учениця 10 класу Пацьора Владіслава (керівник Бабак Валентина Антонівна, вчитель української мови і літератури, Авраменко Лариса Леонідівна, педагог-організатор), І місце у ХV Міжнародному конкурсі з українознавства серед учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти посіла Баль Анастасія, учениця 9 класу (керівник Бабак Валентина Антонівна, вчитель української мови і літератури), ІІ місце у конкурсі «МАН юніор-дослідник» посіла посіла Баль Анастасія, учениця 9 класу (керівник Бабак Валентина Антонівна, вчитель української мови і літератури), І місце у ІІ Міжнародному конкурсі для вчителів закладів загальної середньої освіти України та освітніх установ української діаспори «Українознавчі пріоритети  освітнього процесу» посіла Бабак Валентина Антонівна, вчитель української мови і літератури (номінація «Авторський навчальний урок»).

Любов до  свого села  надихає кожного  жителя  с. Мала Бурімка щодня до праці, продовження справи батьків - створення комфорту і добробуту.

     Щороку 14 жовтня  ви збиралися однією великою родиною, щоб відзначити свято села і  свято Покрови Пресвятої Богородиці. На жаль з 24 лютого, через  військову агресію  російських військ в нашій країні   триває повномасштабна кровопролитна і безжальна війна. 
      Вся Україна об’єдналась  задля перемоги та встановлення миру. У кожного свій фронт, але єдиний шлях до перемоги.

     Я дякую   ПП «Агроспецпроект»,  СТОВ « Маяк» (директор Лихошерст С.В),  ФГ «Зоря» ( Пономар О.Д.), ПП Харченко Р.П., ПП Рудик О.В. за підтримку жителів села та значний внесок в розвиток громади. Я дякую кожному жителю села за  такий   важливий і   необхідний його вклад в спільну справу.  Хтось допомагає збирати гроші на підтримку  ЗСУ, хтось пакує   гуманітарні вантажі, плете і в’яже, готує гостинці захисникам, допомагає внутрішньо переміщеним особам.

     Віримо, що  після перемоги, наступного року, ми обов’язково  відсвяткуємо під мирним небом День села Мала Бурімка  по іншому, а цьогоріч всі свята сіл в громаді святкуємо спільними корисними справами – все для захисників.  

       З нагоди Дня села я  бажаю всім  наснаги, витримки і непохитної віри в  ЗСУ і світле майбутнє України! Щастя і благополуччя кожній родині, родинного затишку і тепла,  взаєморозуміння і підтримки один одного.  

 

      Слава Україні!

      Героям Слава!

 

 

З повагою -

селищний голова                                            Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь