Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні земляки!

Дата: 26.11.2022 07:35
Кількість переглядів: 157

    В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед жертвами Голодомору 1932-1933 років. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх   синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

    За даними краєзнавців,  від голоду померло 3466 осіб із сучасних 45 населених пунктів   колишнього Чорнобаївського району та лише в 8-ми селах не було випадків смертей, спричинених голодом. Встановлено імена 3318 померлих.  З Чорнобаївської громади найбільше постраждало  село Богодухівка, не було зафіксовано випадків смертей від голоду в селах: Веселому Хуторі, Великій Бурімці,   Михайлівці,  Комінтерні (нині Привітне), Новоселиці та Веселому Подолі. Вимирали цілі сім'ї – осиротілими пустками стояли селянські хати.

     Нехай ця трагічна сторінка в історії України, лихолітні тридцяті роки минулого століття, які були  Голгофою України,  будуть скорботним нагадуванням про страшне винищення української нації  і пересторогою сучасному і майбутнім поколінням.

     Сьогодні в своїх родинах згадаймо  жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо пам’ятати  і  усвідомити ці жахливі уроки історії, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками.

    І саме зараз, в період російсько-української війни, ми повинні бути єдині у захисті і розбудові  нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі.

    Разом докладемо всіх можливих зусиль та допоможемо Збройним Силам України вигнати російського ворога  з української землі, щоб не дати повторитися жахіттям голодомору1932-1933 років знову на території України.

 

 

 

З повагою -

Чорнобаївський селищний голова                         Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь