A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі громади!

Дата: 03.12.2022 06:00
Кількість переглядів: 99

 

     3 грудня - Міжнародний день людей з  інвалідністю!

   Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на тому, що права всіх людей, які мають певні особливості, пов’язані з інвалідністю, – рівні. Наш обов’язок створити такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Наше ставлення до людей з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості нашого суспільства. Захищаючи гідність особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

    Всі будівлі на території нашої громади, в яких знаходяться структури селищної ради, заклади соціального захисту, освіти, культури, медицини облаштовані пандусами, кнопками виклику співробітників, тому люди з інвалідністю можуть безперешкодно потрапити до даних підрозділів. Для  їх підтримки  в громаді працює п’ять відділень «Центру надання соціальних послуг Чорнобаївської селищної ради». У відділеннях стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в смт Чорнобай та с. Богодухівка під постійним доглядом  і в належних умовах проживають наші ветерани. За 11 місяців цього року фахівці відділення соціальної допомоги вдома піклувались  37 людьми з обмеженими можливостями, надаючи послугу догляду вдома. Працівники відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування опікувались 41 особою цієї категорії. Транспортною послугою «Соціальне таксі» в 2022 році вже скористалось 100 осіб. Послуги з перевезення надавалися до медичних, лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних закладів. Також в смт Чорнобай діє Комунальна установа «Інклюзивно ресурсний центр  з відділеннями для дітей з особливими освітніми потребами».  На обліку у фахівців центру перебуває 130 дітей, яким надаються корекційно-розвиткові послуги. Ми завжди готові підтримати і допомогти. Увага та підтримка кожного з нас допоможуть спростити життя, створити сьогодення і майбутнє, де б люди з інвалідністю не були б виключені з соціуму через проблеми зі здоров’ям.

 

   Шановні жителі громади, Ви кожного дня долаєте труднощі та виявляєте стійкість духу та непохитну віру в життя. Тож в цей день хочеться побажати Вам витримки, мужності, оптимізму, віри,  родинного затишку у ваших оселях та можливості втілити в реальність Ваші плани та задуми!

  Користуючись нагодою, хочу подякувати всім, хто  допомагає, підтримуєце реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

   Від усього серця зичу всім міцного здоров'я, щастя, успіхів у всіх Ваших справах та довгоочікуваної перемоги і миру.

 

 

З повагою -

Чорнобаївських селищний голова                                 Сергій ЛЮБИВИЙ  

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь