A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

У Чорнобаї відбувся обласний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків на честь захисників України

Дата: 03.12.2022 20:10
Кількість переглядів: 148

    Сьогодні в  Чорнобаї відбувся обласний турнір з греко-римської боротьби серед юнаків на честь   вшанування героїчного подвигу воїнів, які в різні часи обороняли нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України.  Окремо згадали та висловили слова безмежної вдячності - бійців, які наразі у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, правоохоронних органів і добровольчих формувань, щодня зі зброєю в руках боронять нашу країну та ризикують своїм здоров’ям та життям, щоб зупинити агресію російської федерації та відстояти незалежність України.

   У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, патріотів своєї країни, святим обов’язком громадянина. Нині цей обов’язок виконують тисячі мужніх українців, зокрема і наших земляків, які є гідним прикладом для підростаючого покоління.

   І саме тому Чорнобаївщина – батьківщина славетного богатиря, чемпіона чемпіонів Івана Максимовича Піддубного - гостинно приймала учасників обласного турніру серед юнаків з греко-римської боротьби.

     В турнірі взяли участь мужні  і сильні  послідовники Івана Піддубного -  юні борці  із Чорнобаївської громади,  Золотоноші, Черкас, Умані, Полтави, Кропивницького, Кременчука, Звенигородки, Лубен, Миргорода,  Новомиргорода, Гребінки, Києва.                       

    Загалом 115  юний спортсмен   боровся за  призові місця в  двох вікових категоріях та  в одинадцяти  вагових категоріях в кожній віковій. 

  Оплесками зустріли спортсмени та глядачі яскравий, запальний народний танцювальний колектив «Фієста» з танцювальною композицією «Доброго вечора, ми з України».

Фото без опису

    Греко-римська боротьба – один із найдавніших олімпійських видів спорту. Він має величезну популярність в нашій громаді  у підростаючого покоління. Ім’я нашого земляка, шестиразового чемпіона світу, непереможного богатиря Івана Максимовича Піддубного багато років гриміло на спортивних аренах країн і континентів. Іван Максимович  25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі. Мені дуже приємно, що в саме в нашій громаді проводиться обласний турнір. Ми горді досягненнями, силою, нескореністю, наполегливістю наших захисників та безмежно вдячні за їх самовіддану боротьбу з російським ворогом. Наш український народ  є уособленням слави і незборимого національного духу, утвердження ідеалів патріотизму та здорового способу життя. Наші юні спортсмени мають гідний приклад і прагнення  стати непереможними, мужніми та сильними, як наші українські воїни.

   Подібні змагання – це прекрасна нагода для учасників, тренерів набути досвіду, побачити власні слабкі і сильні сторони. Успіху вам і спортивних досягнень.  А нашим героїчним захисникам і захисницям – найшвидшої перемоги і повернення додому. Віримо в перемогу наших Збройних Сил, які надихають   на спортивні подвиги, – з вітальним словом до учасників та гостей турніру звернувся  селищний голова Сергій Любивий. – Нехай у справедливій, чесній боротьбі переможе сильніший.

 

   Учасників та гостей турніру привітали заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації  Олександр Шамрай, начальник Золотоніської районної військової адміністрації Ірина Тернова, голова Золотоніської районної ради Борис Євмина, почесний президент обласної федерації з греко - римської боротьби в Черкаській області, почесний голова асоціації «Незалежне об'єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаїського району», меценат турніру Петро Душейко,  Олімпійський чемпіон з веслування на каное 1964 року, заслужений майстер спорту, заслужений тренер України  Андрій Хіміч, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації  Іван  Солодкий, виконавчий директор федерації з греко-римської боротьби Черкаської області Анатолій Самоха, Іркліївський сільський голова Анатолій Писаренко.

Фото без описуФото без опису

   Президент федерації греко-римської боротьби в Черкаській області Петро Душейко за підтримку і розвиток греко-римської боротьби в громаді та значну роботу зі збереження та увічнення пам’яті І.М.Піддубного  вручив Подяку Чорнобаївському селищному голові Сергію Любивому.

 

   Гордістю і трепетом у душі всіх присутніх відгукнулось кожне слово гімну України, який виконала під час урочистого відкриття турніру   Валентина П’ятікова.

Фото без опису

   Змагання проходили у позитивній та дружній атмосфері, на високому емоційному підйомі, з напруженням спортивних пристрастей. Турнір вразив його надзвичайною патріотичною атмосферою, по-родинному теплою і піднесеною водночас.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 Фото без опису

  В ході змагань всі юні спортсмени викладалися на повну силу, одні змогли показати всю свою силу та міць, інші в душі переборювали гіркий смуток поразки. Але всі отримали важливий досвід від спортивної боротьби. Було надзвичайно приємно спостерігати за завзятістю, прагенням до перемоги наших юних спортсменів.

   І звісно ж, спостерігаючи з затамуванням подиху за змаганням таких сильних борців, які сьогодні дарували нам незабутні емоції і демонстрували свій клас, отримали чудовий приклад для наслідування!

 

   За результатами турніру визначилися переможці та призери:

 

Юнаки  2008 – 2009 років народження

 

Вагова категорія 34-38 кг

І місце

Соломаха Павло, Золотоніський район

 

Вагова категорія 41 кг

І місце

Різник Арсен, Золотоніський район

 

Вагова категорія 44 кг

І місце

Макаренко Дмитро, Чорнобаївська громада

 

Вагова категорія 48 кг

І місце

Заєць Євген, м.Кременчук

 

Вагова категорія 52 кг

І місце

Бабенко Іван, Звенигородський район

 

Вагова категорія 57 кг

І місце

Красножон Ян, м.Кропивницький

 

Вагова категорія 62 кг

І місце

Некречий Марк, Звенигородський район

 

Вагова категорія 68 кг

І місце

Синенко Ілля, м.Кременчук

 

Вагова категорія 75 кг

І місце

Гусенко Ілля, м.Київ

 

Вагова категорія 85 кг

І місце

Гнатенко Михайло, м.Гребінка

 

Вагова категорія 100 кг

І місце

Приходько Тимофій, м.Київ

 

Юнаки  2010 – 2011  років народження

 

Вагова категорія 29 кг

І місце

Заєць Денис, м.Кременчук

 

Вагова категорія 32 кг

І місце

Решотка Денис, Золотоніський район

 

Вагова категорія 35 кг

І місце

Куропятник Нікіта, м.Кременчук

 

Вагова категорія 38 кг

І місце

Щербина Олександр, м.Черкаси

 

Вагова категорія 42 кг

І місце

Дорошенко Матвій, м.Черкаси

 

Вагова категорія 47 кг

І місце

Яценко Дмитро, м.Миргород

 

Вагова категорія 53 кг

І місце

Волошин Давід, м.Новомиргород

 

Вагова категорія 59 кг

І місце

Литовченко Владислав, Золотоніський район

 

Вагова категорія 66 кг

І місце

Сороколет Олександр, м.Миргород

 

Вагова категорія 73 кг

І місце

Царенко Микола, м.Кропивницький

 

   Всі переможці та призери були нагороджені медалями, дипломами та грошовими преміями.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Під час турніру спортсмени і вболівальники мали можливість долучитися до благодійної справи - збору коштів на потреби наших земляків, які сьогодні захищають Україну від російських окупантів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь