Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Хрестителівському навчальному закладі встановлено сучасний твердопаливний котел

Дата: 17.01.2023 13:17
Кількість переглядів: 91

   Питання запровадження альтернативних джерел опалення закладів освіти з метою  забезпечення відповідного температурного режиму    є одним із  пріоритетних завдань  для  Чорнобаївської громади.

   У зимовий період потужностей газового котла у приміщенні  Хрестителівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»  не вистачало, аби створити комфортні температурні умови для навчання дітей. Тому на виконання Програми економічного і соціального розвитку Чорнобаївської селищної територіальної громади  з метою енергоощадження й енергозаміщення проведено  поточний ремонт  твердопаливної котельні Хрестителівського навчально-виховного комплексу із встановленням твердопаливного котла, що  дозволило перевести опалення школи  з газу на тверде паливо. Про забезпечення дровами котельні  подумали заздалегідь: закуплено та завезено 100 м3  деревини. 

Фото без описуФото без опису

   Встановлений новий твердопаливний котел тривалого горіння має високий коефіцієнт корисної дії та зручний у використанні: він передбачає завантаження два рази за зміну, тривалість горіння — до 8 годин. Ще одна перевага реконструкції котельні у тому, що при необхідності можна використовувати твердопаливний та газовий котел як окремо, так і сумісно. Враховуючи  складну ситуацію з відключеннями елекропостачання,  для  забезпечення безперебійної роботи  котла  за кошти   бюджету громади  також придбано генератор, який  дає можливість працювати помпі  для подачі тепла.

 

   17 січня Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий, заступник селищного  голови Володимир Семенов  спільно з директором  Хрестителівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Михайлом Бурганом   та підрядником ФОП  Павлом Томченком обговорили  стан роботи    встановленого твердопаливного котла у котельні   закладу та нових насосів та проблеми, які необхідно буде вирішити до нового опалювального сезону. Адже система опалення в приміщенні застаріла та потребує реконструкції. Присутні  перевірили температурний режим  в  навчальних класах, їдальні, спортивному залі,коридорах, а також у частині приміщення де розташований дошкільний підрозділ.

   Наступним етапом заходів з енергозаміщення  в 2023 році буде встановлення твердопаливного котла в Лукашівському навчальному закладі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь