A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі Чорнобаївщини!

Дата: 22.01.2023 06:00
Кількість переглядів: 99

    Сердечно вітаю вас з одним із найважливіших національних свят нашої держави – Днем Соборності   України.

      22 січня 1919 року Схід і Захід України подали один одному руку та заявили про здійснення віковічної мрії нашого народу – жити у власній соборній державі.    Незважаючи на  постійні спроби російської держави знищити українську ідентичність,  переписати і привласнити багатовікову славну історію українського народу та   військову агресію російської федерації в Україні соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови  і розбудови нашої демократичної держави.

    Ми пам’ятаємо свою історію і відзначаємо річницю важливої   події в житті українського народу – проголошення Акту злуки - об’єднання Західно - Української Народної Республіки з Українською Народною Республікою.

   Україна йшла до єдності через  війни, через спроби ворогів її незалежності зупинити ходý до заповітної мрії нашого народу.

    Відчуття єдності, братерства, прагнення до волі та незборима віра в демократичну Україну були для мільйонів громадян потужним поштовхом до проголошення Незалежності. Воля українського народу  реалізована в незалежній Україні стала нерозривно пов’язана із Соборністю наших земель.

 

   Чорнобаївська громада  невідємна складова Черкащини, яка, як  і належить одній з центральних областей країни, завжди брала активну участь як в державотворчих процесах так і в культурному житті країни, ставши колискою видатним постатям українського народу: Тарасу Шевченку, Богдану Хмельницькому, Максиму Залізняку, Михайлу Старицькому і цей список поправу доповнюють наші славні земляки: Михайло Драй-Хмара,  Борис Романицький, уславлений борець Іван Піддубний.

    Вже майже 11 місяців  з дня повномасштабного вторгнення російських окупантів Збройні Сили України  в кровопролитних боях відстоюють завойоване право Соборності і Незалежності України. Відновлення соборності відбудеться після деокупації Криму й окремих  територій Миколаївської,  Херсонської, Запорізької, Донецької і Луганської областей та окремих сіл Харківщини. Кожен українець усвідомлює жахливість варварських планів російського ворога та допомагає вистояти і рухатись до перемоги. В єдності наша незборима сила.

    День Соборності належить кожному з нас як історичний символ об’єднання України і, водночас, як загальний для всіх орієнтир сьогодення і майбутнього – суспільної, духовної і територіальної єдності України.

    Дозвольте ще раз щиро і сердечно привітати всіх з цим великим державним, всенародним днем та побажати  перемоги і миру, кожній родині земних щедрот та всіляких гараздів. Єднаймося душами і серцями в ім’я незалежності   і процвітання нашої неньки - України!

 

   З Днем Соборності   України!

    Слава Україні!

 

   З повагою  -

   Чорнобаївський селищний голова                                 Сергій Любивий

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь