Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні ветерани війни в Афганістані! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Дата: 15.02.2023 06:00
Кількість переглядів: 125

   15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Щорічно український народ віддає   шану усім без винятку солдатам і офіцерам,  робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне пекло бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

   Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.   Були і  ті, що пропали безвісти чи потрапили в полон!  Всі, хто залишилися живими, пройшли сувору школу  війни.

    Складні випробування збройними конфліктами довелося пройти і нашим землякам. На жаль, 5 миротворців з колишнього Чорнобаївського району, з них 3 з сіл нашої громади,  не повернулися додому з далекого Афганістану.

Нині в Чорнобаївській громаді проживають 87 воїнів-інтернаціоналістів. Наша громада забезпечує соціальний захист і підтримку людей, які з честю виконували свій військовий обов'язок.   Так,  в 2022 році з бюджету громади  на виплату соціальної допомоги спрямовано 89 тис. грн., в 2023 році буде виплачено 88 тис. грн.  

   Пройшло уже багато років після афганської війни, проте ця трагічна сторінка до цього часу залишилася в пам’яті людей, ця війна загартувала ціле покоління, навчивши понад усе цінувати життя, людяність і справедливість.   Мало хто з них сподівався, що на мирній Батьківщині їм ще доведеться на власній землі воювати з завойовником і окупантом – російською армією. Із самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно стали на захист рідної землі від російських загарбників, багато з них, на жаль, загинули. Днями наша громада попрощалася з Героєм-захисником, досвідченим воїном, патріотом, що пройшов війну в Афганістані, Воробйовим Олександром Трохимовичем, який захищав Україну від  російських окупантів в 2017-2021 роках та з перших днів повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини.

    Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю солдатів і офіцерів, що віддали життя під час виконання військового обов’язку.  Вдячність і шана вам, шановні миротворці. Сьогодні справу батьків продовжують їх діти, які мужньо захищають рідну землю від російського агресора.

 

    Висловлюємо безмежну вдячність всім бійцям - захисникам, які сьогодні в лавах Збройних Сил   боронять  волю і незалежність України та  дають нам можливість жити і працювати задля перемоги.

    У цей день бажаю вам, шановні учасники бойових дій, перемоги, хай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!  Наснаги вам,   успіхів у  всіх починаннях на благо родини  та рідної України!

    Слава Україні! 

    Героям Слава!

 

   З повагою -

   Чорнобаївський селищний голова                         Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь