A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Чорнобаївській громаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 15:02
Кількість переглядів: 228

   В ці дні минає тридцять  чотири роки, як  закінчилась майже 10-літня війна, яку відтоді так і називають – “афганською війною”.  

   На даний час на території громади  проживає 87 учасників бойових дій на території інших держав, які гідно виконали свій обов’язок і  проявили особистий героїзм, толерантність і милосердя.  Які завжди для всіх нас були і є прикладом мужності і відваги, зразком людей, для яких обов’язок – це не просто слово, а норма поведінки, суть життя.

   В тій війні народилося бойове братерство, і це не просто гучні слова. Воїни-афганці активно  підтримують свою державу і в умовах сьогодення, їх подвиг продовжують діти і онуки, захищаючи Україну від російського агресора. 

 Афганська війна забрала життя багатьох синів УкраїниТроє воїнів з нашої  громади загинуло в Афганістані:  Олександр Татаровський з Богодухівки,   Володимир Мироненко з Лукашівки та Борис Гриценко з Малої Бурімки.  Були втрати і в інших воєнних конфліктах. Уродженець с. Малі Канівці прапорщик Григорій Іванович Скакун отримав смертельні поранення в Анголі і помер у березні 1979 року. За десять років до цього пішов з життя наш земляк-прикордонник уродженець села Хрестителеве – полковник Микола Павлович Подрига.  

    Сьогодні ми вшановуємо   і світлу пам'ять  учасників бойових дій, яких не стало вже після повернення додому.  

 

   15 лютого  з нагоди  Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав керівництво Чорнобаївської селищної ради, керівники і працівники структурних підрозділів селищної ради,  громадськість та учасники бойових дій на території інших держав  засвідчили   свою глибоку шану та повагу   мужності всім загиблим під час виконання  військового обов’язку та померлим уже вдома інтернаціоналістам, вшанувавши їх світлу пам'ять хвилиною мовчання та поклавши квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.   

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь