A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

У Чорнобаївському спорткомплексі відбувся турнір з плавання серед юнаків та дівчат на призи Олімпійського чемпіона Андрія Івановича Хіміча

Дата: 01.03.2023 15:52
Кількість переглядів: 149

   1 березня в Чорнобаївському   спорткомплексі   відбувся  турнір з плавання серед  юнаків та дівчат на  призи   Олімпійського чемпіона Андрія Івановича Хіміча. Людини, ім’я якої увійшло в усі спортивні енциклопедії світу. Андрій Іванович - наша гордість, символ міцності та фізичного гарту українців - Олімпійський чемпіон (Токіо, 1964) на каное-двійці на дистанції 1000 метрів, триразовий чемпіон Європи (1961, 1965), срібний призер першості світу, заслужений тренер України, переможець багатьох веслувальних регат – Андрій Іванович Хіміч.

Фото без опису

   Народився чемпіон  в мальовничому с. Макіївка Варвинського району на Чернігівщині. Закінчивши Антонівську середню школу, вступив на факультет фізичного виховання Черкаського педагогічного інституту.

   Після інституту працював у Черкаській ДЮСШ. Був тренером збірної СРСР, а згодом і збірної Болгарії  з веслування на байдарках і каное. З 1985 року переїхав у наше селище Чорнобай і працював тренером секції веслування понад 10 років, а нині є почесним жителем та  гостем на всіх спортивних змаганнях та турнірах нашої громади.

   Олімпійське «золото» Андрія Івановича Хіміча — перше і поки що єдине на Черкащині. Всі його досягнення є надзвичайним спортивним надбанням для нашої області. Беручи приклад з досвіду олімпійського чемпіона, юні спортсмені ставлять перед собою нові виклики для досягнення переможних цілей.

 

   У змаганнях  взяли участь   9 команд  навчальних закладів Чорнобаївської громади: Чорнобаївської гімназії, Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Великоканівецького НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Богодухівського НВК «Дошкільний навчальний заклад– загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Малобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лукашівського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», Веселохутірського  НВК  «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів імені Володимира Лук’янця», три команди Іркліївської громади: КЗ Іркліївський ліцей, Васютинського ліцею, Мельниківського ліцею  та дві команди Зорівської громади: Хрущівського НВК і Зорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, загалом 14 команд - 60 юних спортсменів, з них 44 юнаки та 16 дівчат. За програмою змагань юнаки долали 50 метрів, а дівчата – 25 метрів.

Фото без опису

   На відкритті турніру з вітальним словом до учасників змагань звернулися:   заступник Чорнобаївського селищного голови  Вікторія Кикоть та відповідальний  секретар відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області  Іван Урста.

Фото без описуФото без опису

   Учасників привітали перший заступник голови Черкаської обласної організації Фізкультурне спортивне товариство «Динамо» України Сергій Кривопишин, депутат Золотоніської районної ради Оксана Брагінець та Зорівський сільський голова Галина Галушко.

   Юних спортсменів палко підтримували вболівальники на трибунах плавального басейну.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   За результатами змагань в особистій першості нагороди здобули:

Юнаки

1 місце –  Прасол Богдан, Малобурімська ЗОШ І-ІІІ ступенів

2 місце –  Чонка Дмитро, Малобурімська ЗОШ І-ІІІ ступенів

3 місце –  Кусяк Максим, Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дівчата

1 місце –  Лунковська Оксана, Іркліївський ліцей

2 місце –  Демченко Анна, Богодухівський НВК

3 місце –  Чулаєвська  Мілана, Васютинський ліцей

 Фото без опису

У командній першості нагороди здобули:

1 місце –  Малобурімська ЗОШ І-ІІІ ступенів

2 місце –  Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів

3 місце –  Іркліївський ліцей

Фото без опису

Фото без опису

   Всі переможці та призери змагань отримали дипломи, медалі та перехідний кубок переможця  олімпійського чемпіона, а також подарунки, олімпійську літературу та іншу поліграфічну продукцію від відділення Національного олімпійського комітету України у Черкаській області.

Фото без опису

Фото без опису

   Захід пройшов у веселій дружній атмосфері. Всі учасники змагань отримали масу позитивних емоцій і великий заряд енергії. Проведення таких заходів свідчить про те, що приклад видатного спортсмена, який на весь світ прославив нашу рідну землю, надихає юних спортсменів до спортивного гарту та досягнення нових вершин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь