Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулося перше засідання спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради.

Дата: 14.03.2023 16:44
Кількість переглядів: 137

   14 березня відбулося перше  засідання спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради.  Спостережна рада створена рішенням сесії селищної ради як наглядовий орган закладу охорони здоров’я Чорнобаївської селищної ради, що надає медичну допомогу первинного рівня, з яким   укладено договір про медичне обслуговування населення.

Фото без опису

   Спостережна рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, статутом (положенням) чи іншим установчим документом закладу охорони здоров’я і положенням про спостережну раду. Метою діяльності спостережної ради є сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я.

   Згідно порядку денного на першому організаційному засіданні спостережної ради  було обрано головою Кикоть Вікторію Сергіївну - заступника селищного голови Чорнобаївської селищної ради, заступником голови обрано -  Новосельську Ірину Миколаївну - депутата Чорнобаївської селищної ради  та секретарем спостережної ради обрано - Хоменко Юлію Василівну - начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я Чорнобаївської селищної ради, а також затверджено план роботи спостережної ради.

Фото без опису

   Рада запланувала розглядати питання:

   щодо дотримання вимог законодавства під час здійснення медичного обслуговування населення закладом охорони здоров’я;

    щодо дотримання закладом охорони здоров’я прав та забезпечення безпеки пацієнтів під час здійснення медичного обслуговування, в тому числі питання   щодо належного розгляду скарг пацієнтів (їх законних представників, членів сім’ї та родичів) та реагування закладу охорони здоров’я на такі скарги;

   щодо результатів фінансово-господарської діяльності закладу охорони здоров’я.

   А також рада буде брати участь у підготовці пропозицій щодо розвитку матеріально-технічної бази та інфраструктури закладу охорони здоров’я;

подавати пропозиції керівнику закладу охорони здоров’я щодо оптимізації організаційної структури такого закладу за напрямами його діяльності.

   Директор КНП  «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради Сергій Козлов поінформувала про основні виклики, які очікують  ценр в розрізі реформи галузі охорони здоров’я України, ознайомив присутніх з аналізом діяльності закладу за 2022 рік та з проєктом фінансового плану та планом розвитку на 2023 рік. КНП «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради  забезпечує надання  медичних послуг жителям Чорнобаївської та Іркліївської територіальних громад, але виникає багато проблемних питань, які потребують вирішення. Тому члени спостережної ради  спільно з директором КНП  «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради  Сергієм Козловим  в подальшому будуть напрацьовувати проекти фінансової підтримки сільських фапів і амбулаторій з бюджетів громад, на території яких вони знаходяться, а  за нормативами по кількості населення не можуть отримувати фінансування з НЗСУ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь