Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Відбулося перше засідання спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради.

Дата: 14.03.2023 16:44
Кількість переглядів: 129

   14 березня відбулося перше  засідання спостережної ради при комунальному некомерційному підприємстві «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради.  Спостережна рада створена рішенням сесії селищної ради як наглядовий орган закладу охорони здоров’я Чорнобаївської селищної ради, що надає медичну допомогу первинного рівня, з яким   укладено договір про медичне обслуговування населення.

Фото без опису

   Спостережна рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, статутом (положенням) чи іншим установчим документом закладу охорони здоров’я і положенням про спостережну раду. Метою діяльності спостережної ради є сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я.

   Згідно порядку денного на першому організаційному засіданні спостережної ради  було обрано головою Кикоть Вікторію Сергіївну - заступника селищного голови Чорнобаївської селищної ради, заступником голови обрано -  Новосельську Ірину Миколаївну - депутата Чорнобаївської селищної ради  та секретарем спостережної ради обрано - Хоменко Юлію Василівну - начальника відділу соціального захисту та охорони здоров’я Чорнобаївської селищної ради, а також затверджено план роботи спостережної ради.

Фото без опису

   Рада запланувала розглядати питання:

   щодо дотримання вимог законодавства під час здійснення медичного обслуговування населення закладом охорони здоров’я;

    щодо дотримання закладом охорони здоров’я прав та забезпечення безпеки пацієнтів під час здійснення медичного обслуговування, в тому числі питання   щодо належного розгляду скарг пацієнтів (їх законних представників, членів сім’ї та родичів) та реагування закладу охорони здоров’я на такі скарги;

   щодо результатів фінансово-господарської діяльності закладу охорони здоров’я.

   А також рада буде брати участь у підготовці пропозицій щодо розвитку матеріально-технічної бази та інфраструктури закладу охорони здоров’я;

подавати пропозиції керівнику закладу охорони здоров’я щодо оптимізації організаційної структури такого закладу за напрямами його діяльності.

   Директор КНП  «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради Сергій Козлов поінформувала про основні виклики, які очікують  ценр в розрізі реформи галузі охорони здоров’я України, ознайомив присутніх з аналізом діяльності закладу за 2022 рік та з проєктом фінансового плану та планом розвитку на 2023 рік. КНП «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради  забезпечує надання  медичних послуг жителям Чорнобаївської та Іркліївської територіальних громад, але виникає багато проблемних питань, які потребують вирішення. Тому члени спостережної ради  спільно з директором КНП  «Чорнобаївський центр первинно медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської селищної ради  Сергієм Козловим  в подальшому будуть напрацьовувати проекти фінансової підтримки сільських фапів і амбулаторій з бюджетів громад, на території яких вони знаходяться, а  за нормативами по кількості населення не можуть отримувати фінансування з НЗСУ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь