Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Чорнобаївській громаді відбулися заходи з нагоди Дня Конституції України

Дата: 28.06.2023 09:14
Кількість переглядів: 98

   27 років тому  здійснилася давня мрія українського народу. І для прийдешніх поколінь історики записали: «У ніч з 27 на 28 червня 1996 року, спираючись на багатовікову історію українського державотворення та виражаючи суверенну волю народу, був прийнятий і затверджений Верховною Радою основний Закон незалежної держави – Конституція України. День 28 червня 1996 року золотими літерами навіки вписано в літописи нашого народу».

    Ухвалення Конституції закріпило правові засади незалежної України, її суверенітет та територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти ухвалюються на основі Конституції України та мають відповідати їй. Конституція 1996 року,  з деякими змінами та доповненнями, діє у країні й сьогодні. Для  українського народу Конституція – це не лише Основний закон, це наш шлях, наша свобода, це наш вибір,  як   частини цивілізованої Європи і світу.

 

   З цієї нагоди 28 червня Чорнобаївський селищний голова  Сергій Любивий, заступники селищного голови, керівники підприємств,  установ та організацій селищної комунальної власності, керівники і працівники структурних підрозділів  Чорнобаївської селищної ради, громадськість  поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за  волю України».  Присутні хвилиною мовчання вшанували    велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість всіх загиблих за Україну  Героїв.

Фото без опису

   Ми обов’язково  виженемо російських загарбників з нашої країни  і  мир та взаєморозуміння сприятимуть подальшій розбудові нашої державності. Віримо, що закладені Конституцією принципи демократії, рівності, верховенства права, повністю втілимо в наше повсякденне життя після перемоги на всій території нашої суверенної держави.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь