Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Конституція – основа основ держави

Дата: 28.06.2023 12:10
Кількість переглядів: 84

   Сьогодні, 28 червня,   в рамках   відзначення 27-ї річниці Дня Конституції України відбувся урочистий захід у великому залі Чорнобаївської селищної ради. Захід розпочався з виконання Державного Гімну України, після  якого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань та всіх добровольців, захисників, патріотів, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої країни.

Фото без опису

  З привітальним словом до всіх присутніх звернувся  Чорнобаївський селищний голова Сергій Любивий. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності й демократії, гарант незалежності та соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Сергій Васильович  побажав здійснення найзаповітнішої мрії всіх українців - перемоги і миру!  

Фото без опису

    За сумлінне  виконання посадових обов’язків, професіоналізм, активну участь у громадському житті   та з нагоди 27-ї річниці Дня Конституції України  селищний голова відзначив грамотами   селищної ради працівників виконавчого комітету, комунальних закладів  і структурних підрозділів селищної ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Для присутніх на заході виступили викладачі та вихованці Чорнобаївської дитячої школи мистецтв та  виконавці Чорнобаївського селищного будинку культури з патріотичною святковою концертною програмою.

Фото без описуФото без описуФото без опису

   Цього дня в закладах громади в усіх старостинських округах проведено заходи з нагоди відзначення 27 річниці Дня Конституції України. Зокрема,  в КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» та КЗ «Чорнобаївський історико-краєзнавчий музей» для дітей було проведено виставки літератури та інформаційні години «Кожна дитина має право», «Конституція – це шлях утвердження української Держави»,   «Висока місія Конституції»  «Конституція – основа основ держави» ,  під час яких відвідувачів ознайомили з історію прийняття Конституції, розповідали про права дітей згідно Конституції України, права, які передбачаються Міжнародною угодою - «Конвенцією про права дитини». Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості Чорнобаїської  селищної ради спільно з лідерами учнівського самоврядування закладів освіти долучилися до Всеукраїнського челенджу  до Дня Конституції України # мій обов’язок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь