Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Чорнобаївщина жнивує

Дата: 24.07.2023 16:31
Кількість переглядів: 96

   Чорнобаївщина – край хліборобський і, попри виклики  повномасштабної війни з російськими загарбниками, наші 20 сільгосппідприємств основної групи та 41 фермерське господарство виробляють якісну сільськогосподарську продукцію, створюють робочі місця, наповнюють бюджет та підтримують соціальну сферу. Сільськогосподарським виробникам передано в оренду 6360 га земель сільськогосподарського призначення. Надходження до бюджету громади від оренди даних земель становить 26,9 млн. грн в рік. Сільськогосподарські виробники орендують також 33118 га земельних паїв громадян. Орендна плата громадянам становить понад 131,0 млн. грн після сплати обов’язкових платежів до бюджету.  До бюджету громади надходить податку на доходи фізичних осіб від оренди земельних паїв в сумі 18,7 млн. грн (64 відсотки). Сільськогосподарські виробники забезпечують надходження понад 50 відсотків до загального фонду бюджету громади.

    Сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства громади спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур. Традиційно збір урожаю хлібороби  розпочали з  гороху,  озимого ячменю та пшениці.

Фото без опису

   Жнивний період короткий – господарствам необхідно встигнути швидко і якісно зібрати та зберегти врожай.

   Зокрема, в СТОВ «Красенівське» з загальної площі до збирання 771 га, зібрано урожаю  пшениці  з 301 га - 129 га( 43%)   озимого ячменю   з 470 га - 204 га (43%), СТОВ «Надія»  вже зібрано 100 % озимого ячменю на площі  88 га,  СТОВ «Світанок» з загальної площі до збирання 900 га, зібрано  пшениці – з 690 га – 550 га,що становить  - 80%  та вже змолочено всю площу гороху - 210 га, в СТОВ «Маяк» з загальної площі до збирання пшениці 350 га  -   зібрано  100 %, ТОВ  « Богодухівське» з загальної площі до збирання 669 га, вже зібрано   пшениці  з 287 га  - 256 га, що становить  89% та   зібрано 100 % озимого ячменю -  382 га.  В СТОВ «Агроко» з загальної площі до збирання  814 га, вже зібрано  40 %, пшениці – з  350 га. 

   Наразі вже на завершальному колі  жнива ячменю з орієнтовною урожайністю 46 ц/га, щодо пшениці  середній показник урожайності становить на сьогодні від 55 ц/га до 75 ц/га;  вже  завершено збір зернобобових - гороху з урожайністю попередньо - 23,1 ц/га.

Фото без опису

    Агровиробники добре та своєчасно підготувались до зернозбиральної кампанії. У полях проявляється впевнена організованість та спеціальні вміння, на заваді стоять лише рясні липневі дощі.

Фото без описуФото без описуФото без опису

    В усі часи професія хлібороба була і залишається нелегкою та сповненою складнощів. Водночас вона залишається важливою та потрібною для обороноздатності нашої країни. Тож, аграрії сподіваються, що погода дасть можливість якісно зібрати вирощене, вдасться успішно використати кожну погожу днину і загальні показники будуть вищі за минулорічні.

   Дякуємо власникам сільськогосподарських підприємств, керівникам,  кожному, хто працює у сільському господарстві – фермерам, агрономам,  трактористам, комбайнерам,   водіям,   механікам. Дякуємо за вашу наполегливу працю та щире бажання працювати і розвивати Чорнобаївську громаду!

    Сприятливих Вам погодних умов, в оптимальні строки  завершити жнива, хороших врожаїв, справджених надій та достойних цін на вирощену продукцію. Дякуємо кожному сільськогосподарському виробнику за багатоденну важку та цінну працю.

 

   Бажаємо всім миру і Перемоги, процвітання підприємств і щедрих врожаїв!

( На фотографіях  збір пшениці в СТОВ « Агроко»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь