A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі громади!

Дата: 28.07.2023 07:10
Кількість переглядів: 86

   День Української Державності  встановлене Указом Президента України Володимира Зеленського в    День Незалежності України 24 серпня 2021 року.    Утвердження історії України, принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України   - необхідна протидія в зв’язку з  активною російською дезінформацією.  З 2024 року День Української Державності відзначатиметься щороку в Україні 15 липня, у День хрещення Київської Русі — України та  у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. У 2023 році ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, за яким дата відповідає 15 липня. Цей закон підпишуть після 28 липня 2023 року, тому у 2023 році День Української Державності відзначаємо  ще 28 липня.

   Дату святкування Дня Державності України вибрали знакову - День хрещення Київської Русі.  Цьогоріч ми відзначаємо його 1035-ту річницю. Ця подія є першою згадкою про окрему українську державу, яку описує «Повість минулих літ».  Ми зобов’язані знати і  вшановувати багатовікову історію українського державотворення, яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за правління князя Київського Володимира Великого.     Головне сьогодні - це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим інтерпретаціям, які  поширюються  російським агресором щодо історичних аспектів української державності.

     Відзначаючи День Української Державності,  ми закріплюємо  нерозривний зв'язок між сучасними українцями та  нашими предками, які протягом багатьох поколінь будували державу для українського народу та відстоювали свою волю і незалежність.   Виховання в кожного українця і, зокрема, в молодого покоління розуміння того, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру, самобутність та український характер формує сьогодення і майбутнє України, яке ціною власного життя та здоров’я зараз виборюють наші захисники в тяжкій кровопролитній боротьбі з російськими окупантами.

   Слава Героям!

   Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь