A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

В Міжнародний день миру в Чорнобаї відбувся благодійний мистецький захід «Козацькому роду нема переводу»

Дата: 21.09.2023 20:34
Кількість переглядів: 109

   Традиційно, 21 вересня  в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Цей день присвячений ідеалам миру та покликаний змусити всіх зробити щось заради спокою на Землі, адже найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно,  земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат.   Нажаль для багатьох людей у сучасному світі і для українців  спокійне життя — це лише мрія.    Сьогодні, в день миру, запущені російськими варварами ракети пошкодили цивільний об’єкт: будівлю готелю в середмісті Черкас. Внаслідок падіння бойової частини ракети постраждали цивільні жителі.  Вибухи лунали  в столиці та інших  мирних містах України. З 2014 року  в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, і  найголовнішою мрією кожного з нас є перемога і такий довгоочікуваний мир. 

   Сьогодні, в день миру, у мистецькому артсквері Чорнобаю  від юних вихованців Чорнобаївської  дитячої  школи мистецтв, КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» та   КЗ «Чорнобаївський історико - краєзнавчий музей»  відбувся благодійний мистецький захід «Козацькому роду нема переводу».

Фото без опису

   Чарівна, мелодійна українська музика та пісня, яка линула в прекрасному живому виконанні  викладача Валентини П’ятікової та юних вихованців Чорнобаївської  дитячої  школи мистецтв Шемшур Світлани, Надії Купчин, Варвари Чорненко, Валерія Русняка, Марти Плахотної, сестер Лавришин, Дідори Софії, ансамблів ''Країна мрій'' (молодший склад) та «Намистечко» полонила душі і  серця глядачів, які слухали, затамовуючи подих, та гучно аплодували виступам.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Незмінний ведучий Андрій Купчин між виступами виконавців проводив цікаві вікторини з історії козацтва та цитував вислови відомих українців.

Фото без описуФото без опису
 

    Перед концертною частиною заходу працівники КЗ «Чорнобаївський історико - краєзнавчий музей»  до 80 - річчя звільнення Чорнобаївщини від   гітлерівців та Дня партизанської слави для учнів Чорнобаївського ліцею  провели екскурсію «Герої Чорнобаївщини другої світової війни», а  всі бажаючі  переглянули  відео «Герої нашого краю».

Фото без описуФото без опису

   Під час заходу працівники КЗ «Публічна бібліотека Чорнобаївської селищної ради» проводили майстер-клас по виготовленню символа миру – голуба. Символічним голубом  діти  дякували нашим  Героям - оборонцям за захист, за  чисте небо над головою, за можливість щодня прокидатися і бачити сонце, а не чути гул  ракет та пострілів.

Фото без описуФото без опису

   Ми знаємо  - Україна обов’язково переможе, бо ми захищаємо рідну землю, свободу, незалежність та суверенітет нашої держави. Цей день неодмінно настане, головне вірити і невтомно всім разом працювати, цінувати своє минуле, любити свою Україну, свій  народ та мову. Ми єдині в прагненні здолати ворога, що напав на нашу землю,  наповнені духовно силою прадавніх поколінь нашого народу, в нас  закодовано вільний і незламний дух наших пращурів – козаків, нас не скорити і не здолати.

 

Миру в Україні бути!

Слава Збройним Силам України!

Героям-захисникам  Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь