A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні воїни, ветерани Збройних Сил України, дорогі земляки!

Дата: 01.10.2023 05:00
Кількість переглядів: 95

   Сьогодні, 1 жовтня, Україна відзначає День захисників і захисниць України, День українського козацтва у світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка  нашими пращурами завжди вважалася заступницею і покровителькою. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.  Саме представникам козацьких громадських об’єднань належить велика роль в утвердженні національної свідомості,  ідентичності, боротьби за волю.  В двадцять першому столітті нащадки відважного воїнства боронять рідний край від російського окупанта.

   Від  щирого серця вітаємо з цими знаменними святами усіх захисників України, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах тече гаряча   кров безстрашних козаків!  Ми маємо можливість жити і вшановувати своїх Героїв, лише завдяки їх мужності, силі і витримці та готовності до самопожертви  заради   захисту  рідної землі. То ж, низько вклоняємося усім, хто взяв у руки зброю і встав на захист України, хто обороняє  і тримає удари ворога, хто, в окопах чи в тилу, виконує бойові завдання, наближаючи перемогу.

   Довгих 9 років наші земляки,  виявляючи глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відвойовують волю і територіальну цілісність нашої держави.

   У нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну. Втрачаємо найдорожче, наших Героїв, що  загинули за право свого народу вільно жити на своїй землі, за майбутнє своїх дітей, родин і всіх нас. 32 янголи -  охоронці з нашої громади в небесному легіоні охороняють Україну. Низько схиляємо голови у скорботі та вшановуємо їх світлу пам’ять!

   У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, яка була покровителькою козаків, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

   Українські воїни – це   ті, хто взявся за зброю, щоб захистити державу:   воїни світла, бо вони світлі і воюють за правду. Вони сильні, як ніколи. Вони продовжують боротись, бо ми мусимо перемогти.

   Шановні захисники і захисниці  України!   Щиро зичу Вам міцного здоров’я, незламного духу та перемоги і мирного неба!

   Слава Збройним Силам України!

   Героям Слава!

 

 

З глибокою повагою і шаною -

 Чорнобаївський селищний голова                         Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь