A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Звернення селищного голови щодо клопотання СК "Вікінг" про перерозподіл коштів селищного бюджету

Дата: 23.04.2020 17:19
Кількість переглядів: 663

   Дорогі жителі селища Чорнобай та села Савківки! Всі ми з Вами читали публікації в соціальних мережах від капітана команди СК «Вікінг» Валентина Гонтара стосовно перерозподілу коштів селищного бюджету на адресу онкохворого Миколи Мархоцького. Кожен із Вас зробив певні висновки із прочитаного, та спробую пояснити ситуацію, що склалася і спростувати закиди в мою адресу та депутатського корпусу Чорнобаївської селищної ради!

   Прикро, що ми живемо в той час, коли відверта неправда та перекручування інформації сприймається людьми значно краще, ніж реалії сьогодення.                                     Фото без опису

   Із бюджету Чорнобаївської селищної ради, за останні три роки, виділялися чималі кошти на підтримку спорту, більшість із яких використовувалися на харчування спортсменів спортивного клубу «Вікінг» під час проведення змагань (лише за 2018-2019-ті роки ця сума сягала 105 000 грн.). Всебічна підтримка молодої команди давала свої результати – ми захоплювалися їх досягненнями та всебічно підтримували.

   Нещодавно до Чорнобаївської селищної ради надійшло звернення від СК «Вікінг», де вони просили розглянути питання щодо перерозподілу коштів, які було передбачено на програму розвитку спорту в 2020-му році, на лікування онкохворого Миколи Мархоцького. В зверненні було вказано навіть суму – 60 000 грн, хоча депутати селищної ради, при формуванні бюджету на 2020-й рік, передбачили 48 000 грн. на харчування спортивних команд під час проведення змагань. Це кошти селищного бюджету, і ніяк не власність даної спортивної команди. Лише депутати можуть вирішувати, куди саме вони будуть спрямовані. Більш того, під час карантинних заходів всі масові зібрання, в тому числі й спортивні, не проводилися. Командою «Вікінг» не надавалися кошториси витрат до селищної ради та було письмово повідомлено сесію селищної ради про те, що вони не потребують фінансування, позаяк президент команди Григорій Душейко пообіцяв всі фінансові витрати спортивного клубу взяти на себе.
   Інформую, що згідно селищної програми «Турбота» Миколі Мархоцькому було виплачено із селищного бюджету 2 000 грн. Його заяву було розглянуто на черговій сесії селищної ради та додатково надано одноразову матеріальну допомогу в розмірі 15 000 грн. Більш того, Микола Мархоцький був зареєстрований в селі Жовнине Чорнобаївського району. Для того, щоб допомогти цьому хорошому юнакові та надати такі важливі для його лікування кошти, мені довелося тимчасово зареєструвати його в себе, адже матеріальна допомога надається лише жителям Чорнобаївської громади. Можливо, це не варто було виносити на загал, та якщо ця ситуація набула такого резонансу, я інформую про всі етапи цієї історії, щоб кожен з Вас зміг для себе поставити об’єктивну оцінку ситуації, що склалася.

   До мене, як до селищного голови, постійно звертаються жителі Чорнобаївської громади, які перенесли складні операції, лікуються дороговартісними препаратами, мають онкологічні захворювання та потребують великих коштів для відновлення свого здоров’я. Всі благають про одне – хоч якусь матеріальну допомогу. На даний час, таких заяв у селищній раді дуже багато, люди записані в чергу аж по серпень місяць. І це ще не кінець…

   16 квітня 2020 року відбулася 49-а сесія Чорнобаївської селищної ради, на якій депутатами було внесено зміни до селищної програми «Турбота» та передбачено одноразову матеріальну допомогу онкохворій Яні Гергель (15 000 грн.), онкохворому Миколі Юрченку (15 000 грн.), Лідії Голоднюк – жительці селища, яка перенесла дороговартісне лікування (10 000 грн.) та постраждалій внаслідок пожежі Лідії Кіреєвій (5 000 грн.), які звернулися із відповідними заявами до сесії селищної ради.

   Попередньо, це питання обговорювалося депутатами Чорнобаївської селищної ради на планово-бюджетній комісії, де всі, одноголосно, вирішили надати матеріальну допомогу людям, які також потребують допомоги та чекають хоч якусь матеріальну підтримку від селищної ради. Адже, знаю із власного досвіду – боротьба з раком потребує допомоги, як фінансової, так і моральної, самому з цим недугом не впоратися!

   Образливо, що ця ситуація набула такого резонансу в соціальних мережах, де нас звинувачують у тому, що кошти, які виділяються жителям Чорнобаївської громади, ними не отримуються. Дуже прикро, що мені доводиться виносити це все на загал, та іншого виходу в мене немає! Мені просто болить від того, що комусь подобається маніпулювати хворобою іншого задля того, щоб принизити мене, як селищного голову та депутатів селищної ради через важливе рішення, якого так чекали жителі нашої громади, котрі потребували матеріальної допомоги.

   Кожен із Вас зрозуміє цю ситуацію по-різному, та ми не можемо діяти інакше, адже, на жаль, жителі Чорнобая та Савківки все частіше хворіють важкими недугами, а їх життя залежить від фінансових можливостей. Селищна рада не задовольнила клопотання СК «Вікінг», та надавати фінансову допомогу жителям Чорнобая та Савківки, в межах бюджету селищної ради, ми повинні всім, хто її потребує! Наголошую, що остаточне рішення щодо виділення та перерозподілу коштів приймають депутати селищної ради.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь