A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі громади!

Дата: 14.12.2023 06:00
Кількість переглядів: 67

      14 грудня  ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата була обрана не випадково. 37 років тому у цей день відбулася значима подія, яка поклала початок утихомирення прихованої небезпеки. Був зданий в експлуатацію об’єкт «Укриття» – саркофаг, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному, четвертому, реакторі Чорнобильської АЕС.  В цей день ми віддаємо шану людям, що віддали свої життя та здоров’я заради спасіння нашої землі від страшної  техногенної аварії, наслідки якої впливають і впливатимуть на здоров’я людства ще багато років. Вони в  мирний час,   виконали свій обов'язок та зупинили розповсюдження смертоносної радіації. Їх подвиг і самопожертва заради життя інших  назавжди залишиться в наших серцях невмирущою пам'яттю про солдатів атомного фронту.

       Сьогодні на  Чорнобаївщині проживають 119 учасників ліквідації наслідків аварії та 24 вдови ліквідаторів. Низько вклоняємось усім, хто працював в 30 кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, тим хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив неоціненний внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. Глибоко вдячні та пишаємося кожним із них.  

          Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч!

      Зараз, коли Україна  протистоїть російській агресії, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, зокрема, на захопленій Запорізькій АЕС, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги. Україна, як ніхто, знає ціну радіаційної безпеки і робить усе можливе разом зі світовою спільнотою, щоб нічого подібного до Чорнобильської катастрофи більше не сталося.

   Дякуємо мужнім нашим захисникам, що невтомно ведуть боротьбу з російськими загарбниками. Віримо в перемогу над ворогом і мирне та щасливе майбутнє України!

          Слава Україні!

          Героям Слава!

 

З глибокою повагою та шаною -

Чорнобаївський селищний голова                                 Сергій ЛЮБИВИЙ

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь