A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чорнобаївська територіальна громада
Черкаська область, Золотоніський район

Шановні жителі Чорнобаївської громади!

Дата: 22.01.2024 06:00
Кількість переглядів: 51

   22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році ми відзначаємо День Соборності України. Ця історична подія  - це не лише об’єднання двох берегів. Це єдність мільйонів людей. Це єдність усіх  українських земель із спільним минулим і майбутнім:   де всі  один за одного  в єдиному міцному кулаці,  в своєму історичному і моральному праві, в боротьбі і захисті  життя в мирній і вільній Україні.

   21 січня 1990 року відбулася одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – символічний живий ланцюг злуки «Українська хвиля» від Києва до Львова як символ єдності східних і західних земель України та знак вшанування проголошення Акта Злуки. 

    Для кожного з нас  немає чужих міст, сіл, вулиць.   І всі ми разом, хоч би де народилися й де зростали, кожен на своєму військовому, економічному, сільськогосподарському, енергетичному, інформаційному чи волонтерському фронті  сьогодні захищає нашу спільну, свою Соборну  Україну.

   Наша соборність міцна нерозривним зв'язком між сучасними українцями та  нашими предками, які протягом багатьох поколінь будували державу для українського народу та відстоювали свою волю і незалежність.  

   Наша соборність закодована у візерунках   вишиванок і витинанок, сюжетах опішнянської кераміки, петриківському розписі, решетилівських килимах, галичанських писанках, дерев’яному різблярстві, лозоплетінні та в пишному чорнобаївському короваї.

Наша соборність  лине через віки в  звучанні кобзи, бандури, трембіти та народних піснях і легендах.

   Соборність віртуозно лунає музикою Миколи Леонтовича, Мирослава Скорика,  Миколи Лисенка, Володимира Івасюка.

   Соборність  пророче передається від покоління  до покоління рядками Івана Франка, Лесі  Українки,  Тараса Шевченка, Михайла Старицького, Василя Стуса, Василя Симоненка, Ліни Костенко та  Михайла Драй-Хмари з с. Малі Канівці. 

   Соборність це спортивна світова слава неперевершених українців –патріотів   Андрія Хіміча, Інеси Кравець, Сергія Бубки, Оксани Баюл, Руслана Пономарьова, Андрія Шевченка, Жана Беленюка  та, зокрема, і нашого земляка - непереможного та всесильного, нескореного та легендарного, неперевершеного та славетного  українського  богатиря Івана Максимовича Піддубного з с. Красенівка.

   Соборність змальована барвами у полотнах Марії Примаченко, Катерини Білокур, Івана Марчука та Володимира  Яценка  з с. Савківка.

   Соборність  світочем знань  спрямовує у майбутнє патріотично свідому шкільну і студентську молодь у навчальних закладах  міст і сіл нашої батьківщини.

   Соборність в рідних серцю українських природних краєвидах: горах, лісах, луках, полонинах, полях та на берегах мальовничої річки Сули  -  влітку, восени, взимку, навесні.    Соборність це у вільній, незалежній, демократичній  і  єдиній Україні  наша Чорнобаївська громада.

   Все це: нашу державність, прадавню історичну бутність, культурну спадщину та всі надбання наших пращурів, національну самобутність і ідентичність в єдності ми захищаємо сьогодні в кровопролитній тяжкій боротьбі з російським загарбником. Разом захищаємо. І разом переможемо.  Ми свято віримо, що  звуки перемоги  лунатимуть по всій Україні.

 

   Єдина, бо сильна. Сильна, бо єдина.

 

   З Днем Соборності України!

 

   Слава Україні!

   Героям Слава!

 

 

Чорнобаївський селищний голова                                Сергій ЛЮБИВИЙ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь